Tästäkö uusi trendi? – Nainen laitatti platinakorun silmään

Koruja on laitettu silmiin satoja kertoja Euroopassa ja esimerkiksi Los Angelesissa.

Lucy Luckayanko on ensimmäinen newyorkilainen, joka on laitattanut platinakorun silmäänsä. Hänen silmäänsä istutettiin pieni sydänkoru.

”Se herättää varmasti keskustelua. Voin kertoa ihmisille. Se on uniikki. Se tekee minut ainutlaatuiseksi. Se on todella pieni ja todella söpö”, Luckayanko kertoo.

Vastaavia istutuksia on tehty satoja kertoja Euroopassa ja Yhdysvalloissa Los Angelesissa. Luckayanko oli ensimmäinen, jolle silmäkoru laitettiin New Yorkissa.

”Minulle tämä on vain tapa edistää silmätautiopin tiedettä”, sanoo lääkäri Emil Chynn, lääketieteellinen johtaja Park Avenue Laser Visionista, missä hän istutti korun Luckayankolle.

Prosessi alkaa puudutuksella. Sen jälkeen silmään tehdään pieni viilto korua varten. Platinakorun laittaminen maksaa noin 3 000 dollaria.

Vaikka prosessi voi kuulostaa pelottavalta, Chynnin mukaan se on turvallista.

”Se on todella ohut platinapalanen, joka on suunniteltu laitettavaksi silmän päälle. Se ei ole silmässä, joten sokeutumisen tai muutakaan riskiä ei ole. Hänellä saattaa olla hieman paikallista verenvuotoa, joka voi mennä ohi parissa päivässä tai parissa viikossa. Hän voi saada tulehduksen, mutta sitä voidaan estään antibiooteilla”, lääkäri kertoo.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto ei kuitenkaan ole hyväksynyt korua ja silmätautiopin Amerikan akatemia varoittaa ihmisiä korun vaaroista. Akatemia suosittelee kuluttajia välttämään laittamasa silmiinsä mitään vierasta materiaalia, jota elintarvike- ja lääkevirasto ei ole hyväksynyt.

Katso alla olevalta videolta, miltä koru näyttää sekä kuvaa istutusprosessista:

Lähde: MyFoxNY