shutterstock_44787550

Viikonloppu tarkoittaa monille rentoutumisen lisäksi herkuttelua. Kaikki herkut eivät ole kuitenkaan sitä, miltä ne päällepäin näyttävät.

Tietämättäsi voit nimittäin syödä esimerkiksi ötököitä, kaataa kurkusta alas hirvittävän määrän sokeria ja syödä jäätelön seassa anaalirauhasnestettä.

  1. Tykkäätkö karkeista? Ovatko erityisesti punaiset karkit lemppareitasi? Seuraavalla kerralla kannattaa katsoa tuoteselosteesta, mistä punainen väri tulee.  Hyvällä tuurilla syöt nimittäin karkkien mukana kuivattuja kilpikirvojen munia ja vatsaonteloa. Kirvoista tehdyn väriaineen tunnistaa tuoteselosteesta koodista E120 tai sanoista karmiini, kokkiniili ja karmiinihappo.
  2. Popcornien eteen kannattaa nähdä vaivaa tekemällä ne perinteisellä tyylillä kattilassa. Mikropopcornien pussien sisäpinnalla käytetty pinnoite on samaa kemikaalia, jota käytetään muun muassa nonstick-pinnoitteisissa kattiloissa ja paistinpannuissa. Kemikaali voi aiheuttaa esimerkiksi vastustuskyvyn heikkenemistä, korkeaa kolesterolia, vahingoittaa siemennestettä ja vähentää hedelmällisyyttä.
  3. Energiajuomatankkaus ei ole pelkkää kofeiinin tankkausta. Puolen litran tölkissä energiajuomaa on nimittäin sokeria keskimäärin 25 sokeripalan verran. Rouskuttaisitko yhtä monta sokeripalaa kylmiltään? Niinpä.
  4. Oluen valmistuksessa käytetään toisinaan kalan uimarakosta valmistettua kollageenia nimeltä isinglass, joka kirkastaa oluen värin. Valmiissa oluessa ainetta on häviävän vähän, mutta viikonloppuna saatat silti juoda uimarakko-olutta!
  5. Vanilja ei ole aina pelkästään luonnollista vaniljaa. Keinotekoinen vanilja-aromi saattaa toisinaan sisältää majavan anaalirauhasesta tehtyä makuainetta.  Anaalirauhasmehua ei kuitenkaan löydy tuoteselosteesta, sillä kyseinen makuaine listataan yleensä ”luonnolliseksi makuaineeksi”.  Majavan takapuoliesanssilta voikin välttyä ainoastaan käyttämällä tuotteita, joissa on luonnollista, oikeaa vaniljaa.

 

Kokeile onneasi ja pyöräytä 20 ilmaiskierrosta ilman talletusta!x