Kabaddi on Intiasta lähtöisin oleva urheilulaji, jossa kilpaillaan joukkueina.

Erityisesti Etelä-Aasiassa suosittu laji on levinnyt myös Kaakkois-Aasiaan, Japaniin ja Iraniin. Laji on suosittu Etelä-Aasiassa, mutta se on levinnyt myös Kaakkois-Aasiaan, Japaniin ja Iraniin.

Pelin kulku

— Molemmilla joukkueilla on omat alueet ja vuorotellen joukkueista yksi pelaaja menee toisen alueelle ja yrittää hipan tavoin koskettaa vastapuolen pelaajia, jotka taas yrittävät estää tätä pelaajaa palaamasta omalle alueelle. Aikaa pelaajalla on olla toisen joukkueen alueella niin kauan kuin jaksaa yhteen hengenvetoon laulaa ”kabaddi-kabaddi”, wikipediassa kirjoitetaan.

Maailmanmestaruuskilpailut Iranissa

Kabaddin maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Gorgānin kaupungissa, Iranissa. Kilpailu sai erikoisen käänteen, kun iranilaiset naiskilpailijat saivat kuulla, että he joutuvat käyttämään hijab-huivia, mikäli he aikovat otella.

Iranilaisnaisia valmentanut thaimaalainen valmentaja kuuli asiasta ja suuttui. Hijab-huivin pakollinen käyttö oli valmentajan mielestä alentavaa naisia kohtaan.

1

Naisia ei kuitenkaan suostuttu hyväksymään kilpailuihin ilman hijab-huivia, joten naisia valmentanut mies päätti osoittaa solidaarisuutta käyttämällä huivia itse.

Tältä valmentaja näytti astuessaan lavalle kylmän ilmeen kanssa:

2

Thaimaalaisen valmentajan pila nousi nopeasti otsikoihin.

Tämä oli tärkeä askel kohti tasa-arvoisempaa maailmaa, eikä valmentaja olisi voinut hoitaa asiaa tyylikkäämmin!

3

Jaa juttu, jos thaimaalaisen valmentajan temppu sai sinut nauramaan!

Lähde: izismile.com