Kuligina Elena / Shutterstock.com
Kuligina Elena / Shutterstock.com

Teinit kertoivat tutkimuksessa, etteivät edes juuri pidä peppuseksistä.

Brittitutkimuksen mukaan monet nuoret kokevat olevansa painostettuja kokeilemaan anaaliseksiä. 130 brittiteinin avulla tehty tutkimus paljasti myös, että edes nuoret miehet eivät juuri pidä peppuseksistä.

Cosmopolitanin mukaan suurin osa tutkimukseen osallistuneista teinitytöistä kertoi kokeneensa olevansa pakotettuja kokeilemaan anaaliseksiä eivätkä nauttineet kokemuksesta ja tunsivat olonsa halveksituksi kokeilun jälkeen. Myös pojat kokivat painostusta kokeiluun – ainakin statussymbolina.

Tutkijat eivät menneet yksityiskohtiin, mutta Cosmopolitanin mukaan tutkijat sanoivat teinien kokeilua motivoiviksi syiksi olevan muutakin kuin sen näkeminen pornosta, kuten sosiaaliset paineet ja status.

Tutkimuksesta selvisi, että melkein kaikki osallistujat eivät lopulta pitäneet peppuseksistä ja jopa pojat ajattelivat sen olevan parempaa kuin mitä se oikeasti oli. Cosmopolitanin mukaan vain yksi tyttö kertoi kokemuksensa olleen positiivinen, vaikka häntä painostettiinkin kokeilemaan sitä.

Tutkimuksen mukaan teinit eivät myös käytä ehkäisyä anaaliseksin aikana. Monet sanoivatkin, etteivät ajatelleet sukupuolitautien tarttuvan myös peppuseksistä.

Cosmopolitanin mukaan häiritsevin löydös oli kuitenkin se, että teinitytöt eivät koe itseään tasa-arvoiseksi päätöksenteossa, kun on kyse anaaliseksistä. Vaikka he ovat huolissaan siitä, että kokemus on epämiellyttävä heille, he johdonmukaisesti kertoivat, että pojat päättävät lopulta asiasta.

Lähde: Cosmopolitan