Luulitko Suomea tavalliseksi maaksi? Ulkomaalaiset saattavat olla asiasta eri mieltä.

Wolters World on YouTube-tili, johon lisätään videoita eri maista ja niiden hyvistä sekä huonoista puolista.

Tällä kertaa tulikokeeseen joutui Suomi ja voitkin katsoa alapuolelta mitä mieltä ulkomaalainen mies oli meidän maastamme.

1. Saunakulttuuri

Aiotko menossa saunaan Suomi-vierailun aikana? Sauna löytyy monista suomalaiskodeista. Ja kyllä, he juoksevat saunan jälkeen myös lumihankeen tai avantoon ihan vain huvin vuoksi.

2. Suomalaiset puhuvat samaan aikaan, kun he hengittävät sisään

Suomalaisilla on niin paljon sanottavaa silloin kun he puhuvat että he voivat jopa sanoa sanoja samaan aikaan kun he hengittävät sisään. Se on melkoinen näky ensimmäisellä kerralla.

3. Luonnon kauneus

Järviä, metsiä, puistoja ja saaria, Suomi on täynnä luontoa ja paikalliset rakastavat sitä. Olet sitten sienestämässä, laskettelemassa tai saaristossa, Suomi on tavattoman kaunis paikka.

4. Suomalaiset voivat olla todella hiljaisia

Suomalaiset rakastavat hiljaisuutta, tulet huomaamaan sen liikkeissä, kaduilla ja erityisesti julkisessa kulkuliikenteessä. Joten muista olla hiljaa.

5. Suomi on puhdas

Raikkaat metsät, tavattoman puhdas ja pirtsakka ilma, suomalaiset pitävät ympäristönsä siistinä, suomalaiset rakastavat puhdasta maata. Huom. Älä koskaan käytä kenkiä toisen ihmisen kotona.

6. Suomalaisten ”herkut”

Salmiakki on lakritsin ja suolan sekoitus, sen kaikista vähiten herkullisessa muodossa. Suomalaiset rakastavat salmiakkia (ja heillä on lukuisia karkkeja, jotka sisältävät salmiakkia). Ole valmis maistamaan mahtavia herkkuja, kuten korvapuusteja ja mitä tahansa joka on valmistettu sienistä, mutta muista olla myös varovainen.

7. Suomen kielen vaikeus

Turistien onneksi, suomalaiset puhuvat hyvää englantia, joten sinun ei tarvitse puhua suomea. Suomen kieltä kutsutaan yhdeksi maailman vaikeimmista kielistä ja tulet nopeasti ymmärtämään miksi.

8. Kaupungeilla on kaksi nimeä

Suomessa on kaksi virallista kieltä, ruotsin kieli ja suomen kieli, joten kaikilla kaupungeilla on kaksi nimeä. Saatat olla sekaisin kun huomaat kyltin, jossa lukee suomen kielellä ”Turku”, mutta ruotsiksi se onkin yhtäkkiä ”Åbo.”

9. Suomalaisten logiikka

Suomalaiset ovat fiksuja, mutta ulkomaalaiset eivät välttämättä ymmärrä heidän logiikkaansa. Kun huomaat jotain, missä ei ole järkeä niin pistä se vain suomalaisen logiikan piikkiin.

10. Sinun täytyy käydä valtion hallinnoimassa kaupassa ostamassa väkevää alkoholia

Jos haluat pullollisen Finlandia Vodkaa Helsingistä, et voi vain mennä paikalliseen ruokakauppaan. Sinun täytyy mennä Alkoon, valtion viinakauppaan. Hinnat ovat korkeita ja aukioloajat erikoisia, mutta tämä on ainut mahdollisuus.

Löydät aiheesta kertovan videon alapuolelta.

Oletko samaa mieltä kyseisen herran kanssa? Jaa juttu, jos pidät Suomea maailman parhaana maana!