Nukutko alasti vai pyjaman kanssa? Jos vastasit pyjaman kanssa, niin saatat muuttaa mielesi näiden faktojen jälkeen.

Alasti nukkumisella on uskomattoman paljon terveyshyötyjä, jotka ovat tärkeä osa päivittäistä elämäämme. Alla on listattuna 10 faktaa, joiden jälkeen vaihdat pyjamat paljaaseen ihoon.

1. Se on helpompaa ja säästät rahaa

Aamulla on mukava herätä ja kipittää suoraan suihkuun. Lisäksi säästät rahaa, kun et osta pyjamia.

2. Se parantaa itsetuntoasi

Alasti nukkumisen on tieteellisesti todistettu parantavat itsetuntoa. Tutkimuksen mukaan alasti nukkuvat ihmiset olivat pyjamassa nukkuvia ihmisiä itsevarmempia.

3. Saat olosi tuntumaan iloisemmalta ja vapaammalta

Kun makaat alasti sängyssä, olet kokonaan oman itsesi kanssa. Kun mitkään vaatteet eivät kiristä eri paikoista, niin myös mieli saa matkustaa vapaasti.

4. Iho ihoa vasten on ihana tunne

Tutkimuksen mukaan alasti nukkuvat pariskunnat erittivät enemmän oksitosiinia, joka lisää yhteinäisyyden ja kiintymyksen tunnetta. Siksi alasti nukkuminen vilkastuttaa myös seksielämää.

B

5. Nukut paremmin

Ihmiset, jotka menevät sänkyyn alasti nukkuvat sikeämmin ja paremmin, huomattavasti pidempien ajanjaksojen ajan.

6. Alasti nukkumalla ehkäiset ihosairauksia

Ihosairaudet syntyvät helpommin kosteissa ja epähygienisissä paikoissa. Alasti nukkuessa ihosi tuulettuu paremmin ja saa enemmän happea, jonka seurauksena bakteereilla on vaikeammat oltavat.

7. Pysyt nuorempana

Tutkimuksen mukaan alasti nukkuvat ihmiset erittivät enemmän hormoneja, jotka hidastavat ikääntymistä. Viileä keho panasi myös unen laatua, joka auttaa päivittäisessä jaksamisessa.

Fe beim Sex

8. Alasti nukkuminen pienentää riskiä sairastua II-tyypin diabetekseen.

Tutkimus väittää, että alasti nukkumisella on myös ehkäisevä vaikutus aikuistyypin diabeteksen synnyssä. Viileämmässä nukkuminen laskee verensokeriarvoja ja polttaa kehosta huonoja rasvoja.

9. Sukupuoli elimesi kiittävät

Pyjamat saattavat heikentää ilman kulkua sukupuolielinten luokse, jonka seurauksena bakteerit saavat tilaisuuden kasvaa. Tämä voi erityisesti naisilla aiheuttaa hiivatulehduksia ja muita ikäviä ongelmia alapäässä.

10. Verenkiertosi paranee

Päivällä pidät päälläsi työvaatteita, jotka eivät välttämättä ole kovin mukavia kehoasi kohtaan. Siksi on tärkeää, että öisin kroppasi saa olla ilman kiristäviä vaatteita. Nukkumalla alasti verenpaineesi laskee ja verenkiertosi tehostuu, jonka seurauksena heräät aamulla pirteämpänä ja rentoutuneempana.

Siis suoraan tuumasta toimeen! Nyt sinulla on 10 syytä nukkua alasti.

Ps. Kerro asiasta myös puolisollesi tai kaverillesi. 

Lähde: Lifehack.org