Nuoren naisen pää paisui kaksinkertaiseksi, kun hän värjäsi hiuksensa – ei tiennyt olevansa aineelle allerginen.

19-vuotias pariisilainen opiskelija, Estelle, jakoi kuvia naamastaan joka oli turvonnut valtavaksi. Syynä allergiselle rektiolle oli kemikaali PPD, jota on lähes kaikissa hiusväreissä, yabaleftonline kirjoittaa.

Estelle oli saanut hiusväreistä aikaisemmin lievän reaktion ja oli jopa tehnyt pakkauksen mukana tulleen allergiatestin.

Pakkauksen mukaan allergiatestin jälkeen tulisi odottaa 48 tuntia, mutta Estelle oli aloittanut värjäämisen vain 30 minuutin kuluttua.

Oireet alkoivat päänahan kutinalla jonka jälkeen pää alkoi turvota nopeasti.

”Pystyin vielä näkemään; hengittäminen alkoi kuitenkin muuttua vaikeammaksi”, Estelle kertoi ranskalaiselle daily Le Parisien uutisille.

2

Estelle oli yrittänyt lievittää allergista reaktiota käyttämällä antihistamiineja ja apteekin voiteita mutta seuraavana päivänä hänen päänsä oli turvonnut valtavan kokoiseksi.

”Otsani koko oli kaksinkertaistunut. Minun pääni oli kuin hehkulamppu”, Estelle toteaa.

3

Estellen äiti kuljetti tyttärensä sairaalaan, jossa hänen päänsä ympärysmitaksi saatiin 63 senttimetriä (keskiarvo on 56 senttimetriä).

4

Estellen kieli alkoi turvota ja lopulta hänellä oli vakavia hengitysvaikeuksia. Hän sai sairaalassa adrenaliinipiikin jonka jälkeen vakavimmat oireet lievittyivät, lopulta hän pääsi takaisin kotiin ja kaikki oli hyvin.

5

Estellen äiti haluaa varoittaa muita PPD-kemikaalin vaaroista. Pakkauksissa olevaa allergiatestiä ei saa tehdä huolimattomasti, sillä tämä voi olla hengenvaarallista.

Jaa uutinen Facebookissa, jotta vanhemmat muistavat varoittaa teini-ikäisiä lapsiaan!