Maailman vanhin pulloposti on löydetty noin 132 vuotta sen jälkeen, kun se heitettiin mereen, australialaiset asiantuntijat kertovat.

Pullo löydettiin Australian rannikolta ja matka, jonka se oli kulkenut on suorastaan uskomaton.

1

Asiantuntijoiden mukaan pulloposti on peräisin saksalaisesta laivasta. Pullon sisäpuolella olleessa kirjeeseen oltiin kirjattu 12. kesäkuuta 1886.

Pullo oli peräisin saksalaisesta Paula -nimisestä laivasta, joka tuohon aikaan kartoitti ja tutki meriä.

2

Guinness World recordsin mukaan aiempi vanhin koskaan löydetty pulloposti oli 108 vuotta vanha.

3

”Me avasimme kirjeen ja huomasimme kirjoituksen. Pystyimme toteamaan että kirje oltiin kirjoitettu käsin ja että löytäjän tulisi ottaa yhteyttä Saksan konsulaattiin”, tutkijat kertoivat.

Tutkijat uskoivat aluksi, että pullo oli ”liian vanha” ollakseen aito. Australialaisten tutkijoiden mukaan kirje oli kuitenkin aito ja siinä luki jotakuinkin näin:

”Tämä pullo heitettiin mereen 12. päivä kesäkuuta 1886. 32° 49′ Eteläistä leveyttä ja 105° 25′ Eteläistä pituutta. Kirjoittanut Bark, laivasta: Paula, koti: Elsfleth.”

”Pyydämme, että pullon löytänyt henkilö vie sen Hampurin meritutkimuslaitokseen tai lähimpään saksalaiseen konsulaattiin.” 

Pulloposti

Pullo oltiin heitetty Google Mapsin mukaan Länsi-Afrikan edustalla, josta se oli kulkeutunut aina Australian rannikolle asti.

4

Aika jännittävä löytö! Merissämme on varmasti vielä lukuisia esineitä, jotka vain odottavat löytäjäänsä!

Lähde: ebaumsworld.com