5-vuotias tyttö soitti pilapuhelun poliisille ja käräytti vahingossa oman äitinsä.

Australialainen tyttö soitti hätänumeroon 3. päivä maaliskuuta kello yhden aikaan yöllä. Poliisit eivät saaneet selvää tytön sanoista, mutta puhelu kuulosti vakavalta, joten he päättivät mennä paikan päälle katsomaan mistä oli kyse.

”Päätimme lähettää partion varmistamaan, että kaikki oli kunnossa. Hätäpuheluihin koulutettu henkilökunta osaa yleensä erottaa pilapuhelut ja oikeat puhelut toisistaan. Joissakin tilanteissa puhelu saattaa kuulostaa pilailulta, vaikka todellisuudessa henkilöllä saattaa olla vaikeuksia puhua. Lopulta selvisi, että tässä tapauksessa oli kuitenkin kyse vain pilapuhelusta”, poliisi avaa tapausta. 

5-vuotiaan tytön pilapuhelu paljasti äidin kannabisviljelmän

Poliisit olivat saapuneet pojan kodin luokse, mutta kukaan ei avannut ovea. Tilanne alkoi vaikuttamaan epäilyttävältä ja samalla viranomaiset huomasivat valon, joka pilkotti talon viereen rakennetusta varastosta. 

”Talon vieressä oli varasto, josta pilkotti valoa. Poliisit menivät tutkimaan alueen ja löysivät samalla useita kannabiskasveja”, poliisi kertoo. 

Virkamiehet löysivät 15 kannabiskasvia, jotka takavarikoitiin välittömästi.

Äiti pidätettiin

Tytön 30-vuotias äiti pidätettiin ja hän myönsi syyllisyytensä. Äiti saa todennäköisesti syytteen laittomien kasvien pienimuotoisesta kasvatuksesta. 

”Olen ollut 18 vuotta poliisina ja tämä on ensimmäinen kerta, kun tällaista sattuu. Olen kuitenkin kiitollinen siitä, että tapaus tuli ilmi pilapuhelun kautta. Huumeiden hallussapito ja kasvatus on vakava rikos”, poliisi kertoo. 

Hyvä, että pilapuhelusta oli tässä tapauksessa hyötyä!

Lähde: Ladbible.com