92-vuotias Holokaustista selviytynyt rouva hakattiin brutaalisti taksin kyydissä.

Mies oli hyökännyt naisen kimppuun taksin kyydissä, joka kuljettaa vanhuksia ja muita avun tarpeessa olevia ihmisiä. Kanadan median mukaan Hanka Fogelman, 92, kertoi taksikuskin tunteneen toisen kyydissä olleen matkustajan – ja kuski myös tiesi hänen väkivaltaisuudestaan.

Hanka Fogelmania oltiin varoitettu ennen kuin hän istui auton kyytiin:

“Älä puhu hänen kanssaan.”

Oli 11. päivä marraskuuta 2018, kun Hanka Fogelman hyppäsi auton kyytiin, joka oli kanadalaisen hyväntekeväisyysjärjestö Société de transport de Montréal (STM) omistuksessa. Hanka oli matkalla tapaamaan tytärtään.

Kuljetuksen aikana sattui kuitenkin karmiva käänne.

Kanadalaisen hyväntekeväisyysjärjestön kuljetuspalvelun tarkoituksena on auttaa ihmisiä, joilla on vaikeuksia käyttää julkista liikennettä.

Hanka joutui raa’an pahoinpitelyn kohteeksi juuri tällaisen kuljetuksen aikana.

Hanka kertoo haastattelussa, että taksinkuljettaja oli varoittanut häntä toisesta matkustajasta. Pelkääjän paikalla istui nainen. Hanka joutui siis istumaan takapenkille väkivaltaisesta käytöksestä tunnetun miehen kanssa – mies hyökkäsi matkan aikana 92-vuotiaan Hankan kimppuun.

“Kuljettaja tiesi, että hän oli aggressiivinen ja kehotti minua olemaan puhumatta miehelle”, Hanka kertoo Go Public -uutisille CBC:n mukaan.

Hankan istuttua takapenkille kului vain muutama minuutti, kunnes tunnelma alkoi muuttua todella kireäksi.

“Hän alkoi lyödä minua”, Hanka muistelee.

“Verta alkoi valua nenästä. En tiennyt mitä minun olisi pitänyt tehdä.”

Youtube / CBC News

Poliisi hälytettiin paikalle. Kun he saapuivat, Hankaa pahoinpidellyt mies istui takapenkillä ja täytti ristikkoa…

CBC:n mukaan Hankaa pahoinpidellyt mies ei tuntunut käsittävät mitä hetki sitten oli tapahtunut.

Poliisi André Durocher laittoi viestiä Go Public -uutisille ja kertoi miehen kärsivän kehitysvammasta. Tämän vuoksi häntä ei voitu syyttää.

Hanka kuljetettiin sairaalaan, jossa hänen vammojaan hoidettiin.

“Hänen nenänsä oli murtunut. Naamassa oli haavoja ja mustelmia”, Hankan tytär, Debbie Rona, kertoo lennettyään tapahtumien vuoksi äitinsä luokse.

“Olen todella vihainen. Olen shokissa”, hän toteaa ja jatkaa:

“Katson äitiäni ja hän vaikuttaa täysin tietoiselta, mutta näen haavoittuvuuden hänen katseestaan. Miksi mies oli edes taksissa? Miksi kuljettaja laittoi hänet istumaan takapenkille, sulki oven ja jatkoi ajamista?”

Eläkeläisten oikeuksia ajava henkilö, Laura Tamblyn Watts, raivostui hyökkäyksestä. Hän nosti välittömästi metelin puolustaakseen Hankaa – ja kutsui hyökkäystä “epäonnistumisena koko systeemille.”

On äärimmäisen surullista, että tällaista pääsee tapahtumaan.

Minusta on todella erikoista, että taksikuski antoi Hankan istua väkivaltaisen miehen kanssa takapenkille. Riskit olivat tiedossa, mutta kuski ei yksinkertaisesti välittänyt tarpeeksi.

Jaa uutinen, jos et olisi päästänyt 92-vuotiasta rouvaa takapenkille väkivaltaisen henkilön kanssa.