Vietnamin ja Thaimaan supermarketit ovat ottaneet valtavan askeleen taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Kaupat ovat käärineet ruoan muovin sijasta banaaninlehtiin.

Kuten jo tiedät, muovi on yksi suurimmista maailmanlaajuisista ongelmista, sillä se päätyy mereen ja sitä kautta vahingoittaa kaloja ja eläimiä. Muovi myös hajoaa pienen pieniin osiin, joita kutsutaan mikromuoviksi. Mikromuovi sen sijaan päätyy lopulta elimistöömme, kun syömme kalaa

Suomessa ja Euroopassa ylimääräisistä muovipusseista on alettu periä maksua ja esimerkiksi kaupan kassat eivät enää tarjoa pakastepusseja. Suomalaisilla ei valitettavasti ole mahdollisuutta päästä käsiksi banaaninlehtiin (ainakaan ekologisesti ajateltuna), mutta voimme varmasti keksiä korvaavan toimenpiteen!

Kuva: Facebook

Uusin trendi sai alkunsa Rimpingin supermarketissa, Chiangmaissa, Thaimaassa.

Julkaisu levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa ja tämän jälkeen muutkin kaupat halusivat nostaa positiivista imagoaan pakkaamalla ruoat banaaninlehtiin.

Paikallisen supermarketin omistajan mukaan kyseessä on vain testi, mutta sitä aiotaan laajentaa koko Thaimaaseen positiivisen vastaanoton vuoksi.

Tämä on ehdottomasti oikea askel eteenpäin. Vietnam on tällä hetkellä neljänneksi eniten meriä roskaava maa, VN Express raportoi.

Kuva: Facebook

Myös maissista valmistetut biohajoavat pussit ovat kasvattaneet suosiotaan.

Etelä-Korea on kieltänyt kertakäyttöiset muovipussit ja pakkaukset. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Eurooppalaisten on aika ottaa todellisia toimia ilmastonmuutosta ja saastuttamista vastaan.

Taiwanissa muovipussit maksavat nyt ylimääräistä rahaa ja Singapore kampanjoi muovipusseja vastaan. Tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä ja meidän tulee vain jatkaa samaa rataa.

Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut Kiinassa, jossa ohuet muovipussit kiellettiin jo vuonna 2008. Päätöksen seurauksena muovipussien käyttö on laskenut huimat 66 prosenttia ja pitänyt yli 40 MILJARDIA muovipussia poissa meristä.

On ilo lukea, että kaikki maat tuntuvat ottavan haasteen tosissaan vastaan. Jaa uutinen, jos tämä tieto sai sinut iloiseksi!

Lähde: Ladbible.com 

Minuutissa rikkaaksi? Nopeampi tarjoaa 60s ilmaiskierroksia uusille rekisteröityneille asiakkaille ILMAN TALLETUSTA!x