Jos aiot ottaa vinkkejä kuntosalille joltain henkilöltä, niin se kannattaa ehdottomasti tehdä monin kertaisesta Mr. Olympia voittajalta, Arnold Schwarzeneggerilta.

Saatoit ehkä kuvitella, että Arnoldin kaltaisella henkilöllä on kotona oma kuntosali, joka on täynnä pokaaleja, mutta näin ei itse asiassa ole. Arnold Schwarzenegger kertoo, että uusimman Terminator-elokuvan kuvauksien yhteydessä hän pyöräili kuntosalille aamuisin.

72-vuotias Arnold kertoo LADbible -sivustolle ärsyttävistä asioista, joita ihmiset tekevät kuntosalilla.

Arnold avautui asiasta seuraavasti: ”Kun ihmiset tekevät vain puolikkaita toistoja tai vetävät leukoja vain puoleen väliin.”

”Tai kun ihmiset tekevät hauiskääntöjä istualteen ja nostavat painot vain puoleen väliin. Toistojen tekemiseen täytyy keskittyä. Sinun täytyy tuntea hausilihas, joka supistuu ja rasittuu. Muussa tapauksessa treenistä ei ole hyötyä ja hukkaat aikaa.”

”Tulen hulluksi, kun näen tällaisia tyyppejä salilla. Olen nähnyt samaa 50 vuoden ajan, sillä olin aina fanaattinen ja halusin tehdä liikkeen oikein enkä huijata itseäni. Tee liike oikeaoppisella tavalla.”

”Vaikka sinulla olisi personal trainer, joka katsoisi muualle niin liike pitää silti tehdä oikeaoppisesti. Tällaisia tilanteita minä näen eniten salilla.”

”Menen silloin tällöin tilanteen mukaan antamaan treenaajille vinkkejä, ’luulen että hyötyisit enemmän jos tekisit liikkeet kokonaan ja oikeaoppisella tavalla.’

Kuvittele, että itse Terminaattori tulisi antamaan sinulle vinkin – kuuntelisit varmasti, eikö vain?

Arnold Schwarzenegger ei kuitenkaan syytä tavallisia harrastelijoita puutteellisesta tekniikasta.

Hän jatkaa: ”Surullisinta kuntosalibisneksessä ovat huonot personal trainerit, joita löytyy rutkasti. He opettavat asiakkailleen kamalia asioita.”

”Näen kuinka asiakkaille opetetaan vääriä liikkeitä tai vääriä asentoja, jotka voivat aiheuttaa vakavia vammoja. Säälin tällaisten personal trainereiden asiakkaita. ”

”Personal Trainereilla tulisi olla olemassa kouluja, joissa liikkeet opetetaan kädestä pitäen, sillä kaikkea ei voi oppia kirjoista.”

Kuulostaa loogiselta. Arnold ei kuitenkaan ole vielä valmis, vaan jatkaa toteamalla:

”Vihaan myös sitä, kun (muut ihmiset) huijaavat liikkeissään – he huijaavat vain itseään, eivät ketään muita.”

Tässä tiivis ja ytimekäs paketti. Älä ole laiska huijari, sillä petät vain itsesi!

Tätä lukiessa tulee väistämättä mieleen muutamia tilanteita, joissa olen itsekin huijannut itseäni. Jaa uutinen Facebookissa, jos Arnoldin vinkit osuivat mielestäsi naulan kantaan!