Egyptiläinen ateisti päätti mennä ennakkoluulottomasti Alhadath Alyoum Tv-studioon osallistuakseen keskusteluun Sheikki Al-Azhar Mahmoud Ashourin kanssa.

Ateisti, Mohammad Hashem, aloitti kertomalla ettei jumalan olemassaolosta ole tieteellistä todistetta ja että alkuräjähdys (Big Bang) teoria on tieteellisesti huomattavasti todennäköisempi tapahtuma. Ateistin väite sai sheikin ja Tv-juontaja Mahmoud Abd Al-Halimin raivostumaan. Molemmat suosittelivat nuorelle ateistimiehelle psykiatrista hoitoa ja he käskivät miestä poistumaan studiosta.

Tv-juontaja pyysi anteeksi katsojilta ja kertoi olevansa pahoillaan altistettuaan heidät “asiattomille” ja “tuhoisille ajatuksille”. Ateistia kehotettiin hakeutumaan välittömästi psykiatriseen sairaalaan.

Voit katsoa videon alapuolelta.

Lähetys kuvattiin helmikuussa 2018, jonka jälkeen Mohammad Hashem sai tappouhkauksia ja häntä pahoinpideltiin kotona. Hän kuitenkin pääsi turvaan toukokuussa 2019 löydettyään uuden asuinpaikan Frankfurtista, Saksasta. Tänä päivänä hän kertoo kokemuksistaan ja valistaa ihmisiä uskonnon tuomista haittapuolista ja vaaroista.