Iso-Britanniasta kotoisin oleva mies pyydysti maailman suurimman karpin, jonka paino jätti ihmiset sanattomaksi.

Jokainen kalastaja tietää, että karpit voivat kasvaa valtaviksi. Harva kuitenkaan osaisi odottaa, että nämä lammissa ja pienissä järvissä viihtyvät kalat voisivat kuitenkaan kasvaa yli 100 kiloisiksi.

42-vuotias Devin Harvey taisteli 105 kiloisen karpin kanssa 80 minuutin ajan, kunnes hän sai jättiläisen rantaveden tuntumaan. Entinen maailmanennätys meni heittämällä uusiksi, sillä maailman suurin aikaisemmin pyydystetty karppi oli painanut 4,5 kiloa vähemmän eli juuri ja juuri yli 100 kiloa.

Devin otti ikimuistoisen saaliinsa kunniaksi tatuoinnin, jossa lukee ”Carp Diem”. Hän otti tatuoinnin heittokäteensä. Devin sai valtavan karpin Thaimaasta, jossa hän on asunut viimeiset 14 vuotta. Harvey kertoo että kalan iskiessä kiinni hän tiesi sen olevan todella valtavan kokoinen. Kalastajan mukaan edes kuva ei kunnolla havainnollista kalan oikeaa kokoa.

Kala ei syönyt hyvin ja Devin oli jo lähdössä kotiin

”Oli melko hiljainen päivä ja tärppejä oli vähän. Sitten noin 16:30 aikaan virvelini jarru alkoi huutamaan ja tunsin että nyt on iso kiinni. Olen kalastanut sen verran paljon että tiedän kalan koon suunnilleen ennen kuin edes näen sen. Kala oli todella hidas, voimakas ja painava. Minun täytyi taistella sen kanssa 80 minuutin ajan ja hermoni meinasivat pettää. 80 minuuttia saattaa kuulostaa pitkältä ajalta, mutta joskus väsytys voi kestää jopa useamman tunnin”, Devin kertoo ja jatkaa:

”Se oli mahtavaa. En ole koskaan aikaisemmin saanut karppia, joka painaisi edes yli 50 kiloa. Tämä yksilö oli hirmuinen ja kuvat eivät anna kalalle sen ansaitsemaa huomiota.”

En tiedä sinusta, mutta mielestäni kala näyttää valtavalta jo pelkässä valokuvassa.

Devin Harvey asuu Pattayalla Thaimaassa ja hän sanoo ettei ole koskaan ollut suurimpien kalojen perässä.

”Haluan vain mennä kalaan ja nauttia siitä. Ihmiset matkustavat eri puolille maailmaa saadakseen suurimpia kaloja, mutta mielestäni siinä menee kaikki ilo.”

Lähde: Ladbible.com