Ex-kohujulkkis teki oudon vessapaperilupauksen

Instagram / Katri Haapanen

Katri Haapasella on perin kummallinen tapa paastota.

Monesti kohuotsikoihin päätynyt 33-vuotias Katri Haapanen, entinen Katri Sorsa, on tehnyt suuria muutoksia elämäntyylissään. Nykyisin suntioksi opiskelevan Katrin Instagram-julkaisuissa huokuu luonnollisuus, ekologinen elämäntapa ja hengellisyys.

Nyt hän valaisee aloittamaansa ekopaastoa, miten se käytännössä toteutuu.

View this post on Instagram

Ennen kuin kerron omasta ekopaastostani, haluan kiittää heitä kenelle ekologinen elämäntapa on jokapäiväinen valinta. Iso kiitos heille, ketkä ovat luopuneet vanhoista tavoistaan ja tietyltä osin myös itsekkyydestään ja sen seurauksena ovat tehneet ekologisia valintoja kaupassa ja eri elämäntilanteissa. Mietin pitkään miten voisin lähteä paastoon mukaan. Itselläni on aika terveellinen ruokavalio, vaikka arjessa siitä hieman lipsunkin. Lipsumiset tapahtuvat luvalla ja ilman katumusta. Ruokavaliosta en voi kamalasti enää nipistää, toki lihatuotteet voisin jättää kokonaan. Kuitenkin siihen olen vielä liian itsekäs. Olen kyllä vähentänyt lihan syöntiä reilusti. Ekopaastoni aikana lupaan käyttää vähemmän vessapaperia, koska mieheni mainitsee siitä aina ja hyvä niin. Myös viisivuotias poikani on isänsä kanssa samaa mieltä ja ilmoittaa kyllä isoon ääneen, jos käytän paperia liikaa. Hippivaiheeni aikana opin todella paljon ekologisuudesta ja todella monta tapaa jäi pysyvästi arkeeni. Kaikki meikkini ovat luonnonkosmetiikkaa ja kasvoni puhdistan aina suolalla ja kookosöljyllä. Pyrin tekemään ekologisia valintoja kotini hoidossa, ruoassa, ostamissani vaatteissa ja kannatan itseni kohdalla minimalismia. Minimalismi unohtuu, kun katsomme miten paljon lapsellamme on leluja. Pyrimme kuitenkin kierrättämään ja lahjoittamaan niitä eteenpäin. Ekopaastoni ja lupaukseni voisi olla, että kuluttajana kiinnittäisi vielä enemmän huomiota ostamiini tuotteisiin. Paaston aikana pyrin itsetutkiskeluun. Paastolla on monta eri ulottuvuutta ja se avartaa mieltä uusille, paremmille tavoille elää. Paastosit tai et, niin aina on tarvetta itsetutkiskelulle <3 #ekopaasto #verger #sacristan #mylife #mystory #godbless

A post shared by Katri Haapanen (@katrimarikahaapanen) on

-Ruokavaliosta en voi kamalasti enää nipistää. Ekopaastoni aikana lupaan käyttää vähemmän vessapaperia, koska mieheni mainitsee siitä aina ja hyvä niin. Myös viisivuotias poikani on isänsä kanssa samaa mieltä ja ilmoittaa kyllä isoon ääneen, jos käytän paperia liikaa, Katri kertoo avoimena.

Paastoamisella on monet kasvot.