Työllistyminen ei aina ole todellakaan helppoa, mutta en ole koskaan kuullut että kukaan pistäisi työttömyyttä sen piikkiin, että näyttää liian hyvältä.

Venäläinen Irina Kova väittää ettei hän pääse töihin ulkonäkönsä vuoksi. 33-vuotias oikeustieteiden opiskelija valmistui, mutta kertoo ettei hän saanut mistään töitä. Niinpä hän perusti oman nettikaupan, jossa hän myy vaatteita. 

Irinan mukaan hänen ulkonäkönsä oli valtava este menestyksekkäälle työuralle. Kova asuu Lontoossa ja sanoo etteivät naiset luottaneet häneen, kun taas samalla miehet eivät osanneet ottaa häntä vakavasti. Henkilökohtaisesti minun on vaikea uskoa siihen, että Irinan väitteet pitäisivät täysin paikkansa. 

Irina Kova työskenteli aikaisemmin yrityksessä, jossa hänen tehtävänään oli pitää huolta tärkeistä asiakassuhteista. Ulkonäkö kuitenkin pilasi hänen uransa vaikuttavasta CV:stä ja oikeustieteiden tutkinnosta huolimatta.

Katsotaanpa seuraavaksi miltä tämä ”yliluonnollisen kaunis” Irina näyttää: 

Irina kertoi brittilehti The Sunille että ulkonäkö vaikutti negatiivisesti työhaastatteluissa ja työpaikoilla. Irina oli jopa värjännyt hiuksensa tummemmiksi, jotta hänet otettaisiin vakavammin. Mutta vaikka Irina pääsisi töihin, niin naispuoliset pomot eivät koskaan ottaneet häntä vakavasti. 

”Jopa palkkausprosessin aikana, kauneus tuli esteeksi. Minulla on oikeustieteiden tutkinto ja erinomainen CV, mutta esimiehet kehottivat minua värjäämään hiukseni tummaksi”, Irina Kova tilittää. 

Yksi esimiehistä totesi Irinalle: ”Et tule koskaan saamaan töitä tuollaisena”, ja hän oli ilmeisesti oikeassa. Tämän jälkeen Irina värjäsi hiuksensa ja osti silmälasit, jotta hän näyttäisi ammattimaiselta. 

Kova kertoo, että pomot kehottivat häntä olemaan vaatimattomamman näköinen. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, sillä Irina sanoo kauneuden tulevan luonnollisista syistä. 

”En yleensä edes meikkaa paljoa – minun piirteilläni ei tarvitse. Kun sinulla suuret huulet ja silmät, kiinnität huomiota ilman meikkiä”, hän toteaa. 

”Veikkaan että kyseinen pomo halusi yrityksensä ilmapiirin olevan virallinen ja sellainen, jossa kukaan ei erotu joukosta. Hän periaatteessa sanoi, että olen liian kaunis sopiakseni joukkoon.” 

Uskotko sinä, että Irinan ulkonäkö olisi esteenä työuralle? 

Kova kertoo, että osa miehistä ei halua vaimojaan työpaikalle, sillä Kova tulisi aiheuttamaan riitoja pariskuntien välille. Seksikkään sinkkunaisen näkeminen työpaikalla olisi monille vaimoille liikaa.

Ei pahalla, Kova, mutta olemme nähneet venäläisnaisia, jotka ovat vielä kauniimpia kuin sinä ja heillä on erinomainen työura. 

Jaa uutinen, jos epäilet Irinan vilpittömyyttä koko tarinassa.