Isä suri poikansa kuolemaa salassa 13 vuoden ajan. Eräänä päivänä hän löysi muistopaikalta lapun, joka muutti kaiken.

Onnettomuuksien yhteydessä on tavallista että läheiset tuovat kukkia ja kynttilöitä tapahtumapaikalle.

Yksi tämänkaltainen muistopaikka sijaitsi Richmondissa, Kaliforniassa. Muistopaikka sijaitsi miljardien arvoisen energiajätti, Chevronin tontilla.

Muistomerkki
Youtube

Muistopaikka oli ollut olemassa yli 10 vuoden ajan, ja siitä pidettiin jatkuvasti hyvää huolta. Kaikki tiesivät muistopaikasta, mutta kukaan ei tiennyt miksi se oli siinä tai kuka piti siitä huolta. Vuonna 2016 tehtiin kuitenkin päätös, jonka mukaan alueelle rakennettaisiin uutta infrastruktuuria.

Yritys ei halunnut poistaa muistopaikkaa, sillä sen päättäjät ymmärsivät että paikka merkitsi paljon jollekin. Siksi he jättivät muistopaikalle lapun ja pyysivät tuntematonta vierailijaa ilmiantamaan itsensä.

Tuntematon henkilö oli Ray Olson. Ray oli pitänyt tehnyt muistopaikan hänen pojalleen, joka kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 2003.

Olson oli varma että yritys pakottaisi hänet siirtymään pois, jos se tietäisi että hän pitää huolta muistopaikasta. Siksi mies oli vieraillut siellä 13 vuoden ajan ainoastaan öisin. Hän tiesi että tämä päivä koittaisi – päivä, jolloin hänen olisi pakko poistaa tai siirtää muistopaikkaa.

Mutta Ray ei olisi koskaan osannut odottaa että Chevronin päättäjät toimisivat täysin päinvastaisesti – he halusivat rakentaa hänelle muistopaikan.

Yrityksen omistaja päätti rakennuttaa muistopaikalle virallisen muistomerkin ja penkin, johon asianomaiset voisivat istahtaa rauhassa.

–  Me sanoimme ”tämä on sinun paikkasi, Ray. Sinun ei tarvitse enää tulla tänne öisin”, Chevronin johtaja, Joe Lorenz kertoo MSN -uutisille.

Yritys ansaitsee kunnianosoituksen toiminnastaan – olen varma että Ray ja kaikki läheiset ovat hyvin kiitollisia Joe Lorenzin eleestä. 

Katso lisää oheiselta videolta ja jaa uutinen, jos yritys toimi mielestäsi oikeudenmukaisella tavalla.