Kalastajat nauravat ja sahaavat hain pyrstön irti – usko ihmiskuntaan loppui tämän videon aikana

Grönlannin rannikon edustalla kuvattu video on järkyttänyt ihmisiä sosiaalisessa mediassa.

Videolla kaksi nuorta kalastajaa katkaisee puolustuskyvyttömän hain pyrstön ja heittävät sen takaisin veteen huutaen ”Onnea uimiseen, senkin nulikka!” Raivostuttava tilanne on saanut lukuisat ihmiset kommentoimaan kalastajien toimintaa ja muun muassa näyttelijä Jason Momoa otti osaa keskusteluun.

Videolla kidutettu hai tunnistettiin holkeriksi, joka tunnetaan myös nimellä jäähai tai grönlanninhai. Holkerit ovat luonteeltaan lempeitä, eivätkä ne hyökkää ihmisten kimppuun. Holkerit voivat elää jopa 400 vuotiaksi, mutta viime vuosien aikana tutkijat ovat julistaneet niiden tilan uhatuksi.

Nettiin ladattu video nousi puheenaiheeksi, kun somevaikuttaja Christel Johr Johansen huomasi sen ja ilmoitti asiasta viranomaisille.

Myös Aquaman eli Jason Momoa on kertonut rehellisen mielipiteensä idioottimaisten kalastajien toiminnasta

”Me kaikki teemme virheitä, mutta se mitä te teitte on PUHDASTA PAHUUTTA”, hän kirjoitti ja jatkoi:

”Te tulette kokemaan saman kohtalon kuin tuo hai.”

Ei minkäänlaista kunnioitusta elävää olentoa kohtaan

Videolle tallentuneessa tilanteessa kaupallisen kalastusaluksen siimaan takertunut hai ei saa apua kahdelta kalastajalta. Sen sijaan kalastajat päättävät leikata hain pyrstön irti ja päästää kalan tämän jälkeen takaisin mereen. Samaan aikaan kaksikko nauraa räkäisesti tilanteen aikana.

Kalastajat ovat saaneet viharyöpyn sosiaalisessa mediassa ja nyt myös viranomaiset uhkaavat heitä rangaistuksella. Kalastajat voivat saada mittavan sakon ja pahimmillaan vankeusrangaistuksen Islannin eläinsuojelulakien mukaan.

Rangaistus ei ole vielä varma ja kalastajat saattavat selvitä säikähdyksellä

”Jos he eivät riko yhtäkään lakia, emme voi myöskään rangaista heitä”, lakimies Árni Stefán Árnasson kertoi Islantilaisen uutiskanavan haastattelussa.

”Tämä on haastava tilanne, sillä lakeja säädettiin aikaisemmin ja tuolloin osa villieläimistä, esimerkiksi kalat, eivät kuuluneet eläinsuojelulain piiriin. Tämä tapaus on siis lain puitteissa harmaalla alueella.”

Pelkkää julmuutta ja eläinrääkkäystä

”Tämä ei ole kalastusta tai metsästystä. Mielestäni se tulisi ottaa huomioon. Ihminen ei satuta eläintä ja poistu pois paikalta tietäen että se kituu ja tulee luultavasti kuolemaan tuskissaan”, eläintautien ja eläinten hyvinvoinnin asiantuntija, Þóra Jóhanna Jónasdóttir toteaa.

Kalastajat menettivät lupansa ja kalastusoikeutensa välittömästi tapauksen jälkeen.

Kalastusaluksen omistajat kommentoivat tapausta:

”Me omistamme Bíldseyar SH 65 kalastusaluksen ja tuomitsemme karmivan videolla sattuneen tapauksen. Olemme tähän asti pyrkineet opettamaan vastuullista kalastusta sekä resurssien ja luonnonvarojen kunnioittamista. Tämä tapaus on täysin käsittämätön ja kaikki kalastusaluksessa olleet henkilöt saavat potkut. Me emme voi jatkaa yhteistyötä henkilöiden kanssa, jotka käyttäytyvät tällä tavalla.”

Emme suosittele oheista videota herkimmille katsojille.

Olen tällä hetkellä niin tuohtunut, että tekisi mieli päästää muutama sammakko suusta.

Jaa uutinen, jos toivot että videon kuvanneet ja rikoksen tehneet idiootit joutuvat vankilaan!


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.