Politiikka saattaa kuulostaa vaikealta käsitteeltä, mutta tämä tarina tekee siitä huomattavasti helpommin ymmärrettävän.

Lue tarina alapuolelta:

Pieni poika kysyi isältään, ”Isä, mitä politiikka on?”

Isä vastasi, ”Poikani, yritän selittää sen tämän esimerkin kautta: Minä tuon leivän perheemme pöytään, joten nimeni on Kapitalismi. Äitisi on valtiovarainministeri, joten hänen nimensä on Hallitus. Me pidämme huolta sinun tarpeistasi, joten sinä olet Kansalainen. Lastenhoitaja, no hän voi olla Työväki. Ja sinun pikkuveljesi, hänen nimensä on Tulevaisuus. Pidä tämä mielessäsi ja mieti pitääkö se paikkansa.”

Tämän jälkeen pikkupoika meni nukkumaan ja mietti isänsä sanoja. Myöhemmin samana iltana, hän kuuli kuinka pikkuveli itki, joten hän päätti mennä tarkistamaan, että kaikki on kunnossa. Hän huomasi, että pikkuveli oli kakannut vaippaansa. Poika lähti tämän jälkeen vanhempiensa makuuhuoneeseen ja huomaa äitinsä, joka on unessa. Poika ei halunnut herättää äitiään, joten hän suuntasi kohti lastenvahdin huonetta. Ovi oli lukossa, joten poika kurkisti avaimenreiästä sisäpuolelle ja huomasi isänsä, joka harrasti seksiä lastenhoitajan kanssa. Poika luovutti ja meni takaisin sänkyynsä.

Seuraavana aamuna poika sanoi isälleen, ”Isä, luulen, että ymmärrän nyt kuinka politiikka toimii.”

Isä sanoo, ”Hyvä poikani, kerro minulle omin sanoin, mistä politiikassa on kyse.”

Poika vastasi, ”No… Hallitus on unessa ja sillä välin Kapitalisti panee Työväkeä halvalla, Kansalaisista ei pidetä huolta ja Tulevaisuus on paskan peitossa.”

Humoristinen tarina, jossa on yllättävän paljon perää – Jaa tämä ystävällesi mikäli nauroit!