Kiusaaminen, väkivalta ja päällekarkaus ovat valitettavasti arkipäivää monille koululaisille.

Mielestäni on järkyttävää, että elämme vuotta 2019 ja koulukiusaamisesta joutuu lukemaan lähes viikoittain. Kiusaaminen voi olla henkistä tai fyysistä – se vahingoittaa uhria ja voi jättää pysyviä henkisiä sekä fyysisiä vammoja. Näin kävi 15-vuotiaalle Nathaniel Drydenille.

Kuvat hänen verisistä kasvoistaan ovat levinneet ympäri maailmaa ja osoittavat kuinka vakava yhteiskunnallinen ongelma kiusaaminen on. Toivottavasti Nathalien traaginen tarina saa aikaan edes jonkinlaisen muutoksen – koska tällainen ei vain yksinkertaisesti ole hyväksyttävää modernissa yhteiskunnassa.

15-vuotiaan Nathaniel Drydenin koulupäivät ovat olleet yhtä helvettiä. Meerill Academyn koulu, Derbyshiressä Englannissa käynyt Nathaniel koki kiusaamista henkisen ja fyysisen väkivallan muodossa. Mutta edes Nathaniel ei osannut kuvitella mitä eräänä päivä tulisi tapahtumaan.

__________________ Mainos ____________________

_______________ Mainos päättyy _______________

Nathaniel oli kokenut väkivaltaa aiemminkin, mutta hän ei olisi ikinä osannut kuvitella että tilanne äityisi niin vakavaksi. Näin kuitenkin tapahtui tämän vuoden helmikuussa.

Koulun henkilökunta ei valitettavasti pystynyt tekemään tarpeeksi suojellakseen 15-vuotiasta poikaa ja tämän seurauksena hän sai elinikäisiä arpia.

– Poikani joutui toisen kerran hyökkäyksen kohteeksi viime keskiviikkona (16 helmikuuta). Eräs poika tuli ja toisen oppilaan tyttöystävä Nathanielin mielestä ”paska”. Poika sanoi kertovansa toiselle oppilaalle, että Nathalie oli haukkunut tämän tyttöystävää ”paskaksi”, Nathanielin isä Mick kertoo Daily Mailille.

Nathaniel protestoi ja selvensi ettei hän ollut koskaan sanonut mitään tämänkaltaista toisen oppilaan tyttöystävästä. Kukaan ei kuitenkaan kuunnellut.

Hetken kuluttua toinen oppilas tuli ja kysyi Nathanielilta miksi hän oli puhunut pahaa tyttöystävästä.

– Nathaniel kertoi olevansa syytön, mutta sai iskun kasvoihinsa. Se oli vain yksi isku, mutta tuhoisa. Se oli vastenmielistä, sairaanhoitajana työskentelevä Mick kertoo.

Voimakas isku rikkoi Nathanielin silmälasit ja sirpaleet upposivat hänen silmiensä viereen. Sekunteja pahoinpitelyn jälkeen, 15-vuotiaan naama oli veren peitossa – karmiva tilanne sai Nathanielin paniikkiin.

– Hän luuli kuolevansa, koska kasvoista valui niin paljon verta. Eikä verenvuoto loppunut. Hän oli aivan veren peitossa, Mick kertoo Daily Mailille.

__________________ Mainos ____________________

_______________ Mainos päättyy _______________

Koulu soitti välittömästi hätänumeroon ja kutsui paikalle ambulanssin sekä poliisin. Nathaniel kuljetettiin sairaalaan ja lääkärit onnistuivat onneksi pelastamaan hänen silmänsä.

– Pojalla kävi tuuri ettei hän sokeutunut. Lasinsirpale oli vain muutaman sentin päässä hänen silmästään. Olin aivan rikki tapahtumien vuoksi. Yksikään isä ei halua nähdä tällaista. Tilanne oli todella traumaattinen. Olen sanaton, hyökkäys oli täysin käsittämätön, Mick kertoo.

Nathaniel tulee parantumaan fyysisesti, mutta psyykkiset arvet tulevat varmasti kummittelemaan vielä pidemmän aikaa.

Koulu tuomitsi hyökkäyksen ja antoi lausunnon Derby Telegraph -lehdelle.

– Tällaiset tapaukset ovat äärimmäisen harvinaisia koulussa ja tapausta on käsitelty kaikkien oppilaiden sekä vanhempien kanssa, Merrill Academyn kertoo Paul Beedle kertoo.

Derbyshiren poliisi vahvisti helmikuussa tutkivansa koulussa sattunutta hyökkäystä.

Valitettavasti Nathanielin tapaus ei todellakaan uniikki tai yksittäistapaus. Tällaisia tekoja sattuu päivittäin eri puolilla maailmaa – ja ne on saatava loppumaan.

Jopa Suomessa tuhannet lapset kärsivät kiusaamisesta vuosittain. Kiusaaminen voi jättää pysyviä henkisiä ja fyysisiä vammoja, sekä vaikeuttaa ihmisen elämää. Pahimmassa tapauksessa kiusaaminen voi johtaa masennukseen ja itsetuhoisiin ajatuksiin.

Nathanielin kaltaiset tapaukset ansaitsevat tulla kuulluksi – sillä kiusaamista vastaan täytyy pitää ääntä.

Toivottavasti jokainen artikkelin lukenut henkilö jakaa Nathanielin tarinan Facebookissa. Jos edes yksi kiusaaja lopettaa toisten elämän tuhoamisen luettuaan tämän tarinan niin se on jo voitto! Kiusaamista ei voiteta yksin, vaan yhdessä!

Jaa uutinen, jos olet mukana kiusaamista vastustavien henkilöiden ja kiusattujen puolella.

__________________ Mainos ____________________

_______________ Mainos päättyy _______________