Venäjällä sattunut tapaus on traaginen esimerkki siitä, kuinka tavallinen visiitti lekurissa voi mennä pieleen ja pahasti.

27-vuotias venäläisnainen, Ekaterina Fedyaeva oli mennyt sairaalaan rutiininomaiseen toimenpiteeseen. Ulyanovskin kaupungista kotoisin oleva nainen oli kuitenkin saanut sairaalassa suolaliuoksen sijasta formaldehydia, Daily Mail kirjoittaa. 

Mitä formaldehydi on?

Formaldehydi eli metanaali on voimakashajuinen kaasu. Metanaalia valmistetaan hapettamalla metanolia.

Formaldehydi ärsyttää silmiä, hengitysteitä, limakalvoja ja ihoa. Suuri annos voi aiheuttaa kurkun turvotusta, keuhkoputkien supistumista ja maksa- sekä munuaisvaurioita.

Vastauskuva 2018-4-16 kello 11.18.44

Sairaalassa tehty virhe aiheutti Ekaterinalle kamalia kipuja ja kramppeja.

Formaldehydia käytetään myös ruumiiden palsamointiin. Nainen vaipui koomaan kaksi päivää lääkäreiden tekemän virheen jälkeen.

Ekaterina kuljetettiin Moskovan sairaalaan, mutta tuolloin oli jo liian myöhäistä.

Vastauskuva 2018-4-16 kello 11.18.50

Ekaterinan äiti nosti sairaalaa vastaan murhasyytteen. Simppeli ja arkipäiväinen toimenpide oli vienyt nuoren naisen virheen.

Lääkärit olivat äidin mukaan tienneet jonkin olevan vialla, sillä Ekaterina oli alkanut valitella kummallisista oireista. He eivät kuitenkaan ottaneet valituksia tarpeeksi nopeasti huomioon.

Lääkärit olivat pyytäneet Ekaterinaa menemään kotiin ja keittämään itselleen keittoa ja olemaan huolehtimatta – en tiedä, voiko lääkäri toimia tämän huonommin? 

Huolimattomuuden vuoksi aiheutunut virhe ja kuolema on käynnistänyt poliisitutkinnan ja toivottavasti lääkärit saadaan vastuuseen teoistaan. 

Lähde: dailymail.co.uk