NHS:n (Yhdistyneen kuningaskunnan julkinen terveydenhuoltojärjestelmä) kirurgi kuvasi videon, jossa hän kertoo miksi suojakäsineitä ei kannata käyttää kauppareissujen aikana.

Ihmiset ympäri maailmaa ovat alkaneet pitämään maskeja ja suojakäsineitä liikkuessaan julkisilla paikoilla. NHS:llä työskentelevä kirurgi, Karan Rangarajan, kuitenkin kertoo miksi suojakäsineiden käyttö on huonompi vaihtoehto kuin käsien peseminen.

”Sinulla on hanskat, olet kaupassa, kosket tavaroihin – ja siinä sinulla on… bakteereja”, hän kertoo TikTok -videolla ja jatkaa:

”Kosket lukuisiin asioihin päivän aikana samojen hanskojen kanssa, bakteereja on joka puolella. Sinä keräät bakteereja. Hanskassasi on enemmän bakteereja kuin kädessäsi olisi ollut jos olisit pessyt käsiäsi säännöllisesti.”

”Muista, että kosket samojen hanskojen kanssa auton rattiin, vahingossa kasvoihin ja siirrät bakteerit itseesi. Samalla, kun vaihdat hanskoja, saatat vahingossa koskea bakteereihin. Pese käsiäsi, ole varovainen ja pysy turvassa”.

Voit katsoa alta Karan Rangarajanin videon, joka leviää tällä hetkellä netissä.

@dr.karanr

Spread knowledge not the virus! ##staysafe ##socialdistancing ##quarantine ##ppe ##doctorsoftiktok ##edutokhealth ##gloves

♬ original sound – dr.karanr

Jaa tietoa eteenpäin! Perinteinen käsienpesu on paras ase koronavirusta vastaan.