Näin saat selville onko Facebook-tilisi hakkeroitu – ja näin tulisi toimia jos pahin on tapahtunut

FACEBOOK joutui viime viikolla valtavan hyökkäyksen kohteeksi, jossa hakkerit saivat käsiinsä jopa 50 miljoonan Facebook-käyttäjän henkilökohtaisia tietoja, kuvia ja jopa yksityisviestejä.

Facebookin kyberturvallisuusosasto löysi tietovuodon 25. päivä syyskuuta, mutta asiasta tiedotettiin vasta 4 päivää myöhemmin.

BeFunky-collage

Hakkerit pääsivät käsiksi 50 miljoonan käyttäjätilin tietoihin käyttäen hyväksi Facebookin koodissa olevia bugeja, jotka mahdollistavat digitaalisten avainten varastamisen, jotka tunnetaan teknisesti nimellä ”access tokens.”

On epäselvää kuinka moni suomalainen joutui hyökkäyksen kohteeksi, mutta tietojemme mukaan osa ihmisistä on saanut viestin jossa luki jotain tämänkaltaista: ”Viimeiset tapahtumat ovat saattaneet vaikuttaa tilisi turvallisuuteen, joten olemme lukinneet sen.” 

”Me käymme kanssasi läpi muutaman vaiheen, jotta voimme varmistua identiteetistäsi ja päästää sinut takaisin tilille.” 

Tililtäsi oltaisiin kirjauduttu ulos, jos hakkerit olisivat päässeet siihen käsiksi.

Toiset 40 miljoonaa käyttäjää, jotka olivat riskiryhmässä, kirjattiin myös ulos tileiltä jotta digitaaliset avaimet saatiin nollattua.

Pixabay
Pixabay

Mitä minun tulisi tehdä?

  • Selvitä onko Facebook-tilillesi kirjauduttu muilla laitteilla. Löydät tämän Facebook-tilisi asetuksista ”turvallisuus ja sisäänkirjautuminen”. Tulet näkemään listan ja sijainnin laitteista, joiden välityksellä olet kirjautunut. Poista kaikki, joita et tunnista.
  • Vaihda salasanasi. Facebook on ilmoittanut korjanneensa koodissa olleen bugin, joten salasanaa ei tarvitse vaihtaa. Facebook on kuitenkin aikaisemminkin ilmoittanut ”hoitaneensa” asioita, mutta henkilökohtaisesti vaihtaisin salasanani uudestaan. Salasana on vahvimmillaan, kun se sisältää isoja kirjaimia ja numeroita sekaisin kirjoitettuna.
  • Kytke kaksivaiheinen tunnistautuminen päälle. Tämä tarkoittaa sitä että saat joka kirjautumiskerralla tekstiviestin, jonka koodi sinun tulee syöttää koodigeneraattoriin. Hakkereiden on vaikea kirjautua sisään ilman kyseistä koodia, vaikka heillä olisi sinun salasanasi.

Luotatko sinä Facebookin kykyyn suojella henkilökohtaisia tietojasi? 

Jaa tämä uutinen muille, jotta he voivat tarkistaa ja parantaa turvallisuuttaan netissä. 

Lähde: thesun.co.uk


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.