Kaikki haluaisivat liittyä ”kymppikerhoon”, eikö vain? Tämä nainen ainakin halusi.

20-vuotias, Iso-Britanniasta kotoisin oleva Demi Burton oli varannut lennon Abu Dhabista Manchesteriin.

Koneen noustessa lentokorkeuteen, Burton ryhtyi hommiin ja alkoi etsimään potentiaalista kumppania, joka haluaisi liittyä hänen kanssaan kymppikerhoon. Burton ei tuntenut koneessa olleita henkilöitä ja hän sai muutaman kerran kieltävän vastauksen. Tämän seurauksena hän suuttui ja aiheutti välikohtauksen. Lopulta Burton sidottiin penkkiin ja hän sai viisi syytettä sekä ehdotonta vankeutta. 

Syyttäjä Miss Claire Brocklebank kertoi oikeudenkäynnissä lennolla tapahtuneista yksityiskohdista, jotka kuulostivat pitkälti kännisekoilulta…

”Vaikutti siltä kuin Burton olisi ollut humalassa jo ennen kuin hän nousi koneeseen. Koneessa hän alkoi laukoa epäkohteliaita ja seksuaalisia kommentteja miehiä kohtaan”, Brocklebank kertoo ja jatkaa: 

”Koneessa olleet miehet nauroivat aluksi Burtonin kommenteille, mutta tilanne muuttui entistä kiusallisemmaksi, kun nainen ei suostunut lopettamaan inttämistä. Hän huusi ’hiljaa sinä iljettävä nelisilmäinen äpärä’ ja muita epäasiallisia kommentteja toisia matkustajia kohtaan. Burton jatkoi huutamista, jonka jälkeen hänelle ei tarjoiltu enempää alkoholia.”

Tilanne paheni entisestään

”Kun Burton kuuli päätöksestä, hän vaati saada puhua koneen kapteenin kanssa, ’voitte yhtä hyvin laskeutua samantien.’ Lentoemännät yrittivät saada naista rauhoittumaan ja istumaan paikoilleen. Burton kuitenkin kohotti nyrkkinsä heitä kohti uhkaavan näköisesti. Lopulta henkilökunnalla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin sitoa Burton kiinni penkkiinsä kuuden muun matkustajan avulla. Burton löi päätään ja yritti purra muita matkustajia, jotka auttoivat sitomisessa. Lisäksi hän haukkui yhtä matkustajaa rasistiksi. Burton taisteli matkustajien mukaan neljän tunnin ajan, kunnes hän lopulta väsyi.”

Tuomari John Edwards oli kuullut tarpeeksi ja iski vasaran pöytään

”Hyvä järjestys millä tahansa lennolla – erityisesti pitkällä lennolla – on kriittisen tärkeää ja matkustajat jotka eivät noudata sääntöjä asettavat kaikki vaaraan. Pelkään, että olette toimineet muita häiritsevällä tavalla. 

Käytöksenne oli epäasiallista, väkivaltaista ja sitä kesti useampien tuntien ajan. Rikos on niin vakava, ettei sitä voida hoitaa muulla kuin ehdottomalla vankeudella”, tuomari John Edwards totesi.