Meille sanotaan usein, että netissä tulisi olla tarkkana siitä, millaisia kuvia sinne lataa. Arkaluonteinen kuva tai kommentti voi tulla kummittelemaan tilanteessa, jolloin vähiten sitä odotat.

21-vuotiaalle kanadalaisnaiselle, Cheyenne Rose Antoinelle, kävi ikävästi sosiaaliseen mediaan ladatun kuvan vuoksi.

Nuori nainen oli lisännyt Facebookiin ”viattoman” selfien, joka tulisi todistamaan hänen syyllisyytensä murhaan.

Cheyenne sai maanantaina 7 vuoden vankeustuomion parhaan ystävänsä, Britney Gargolin, murhasta.

Tarina juontaa juurensa vuoteen 2015, kun 18-vuotias Britney Gargol löydettiin kuolleena (kuristettuna) kaatopaikan läheltä.

3

Poliisi tutki tapausta ja pääsi Antoinen jäljille huomattuaan hänen lisäämänsä Facebook -kuvan.

Selfie oltiin ladattu nettiin vain tunteja ennen kuin Gargolin ruumis oltiin löydetty. Kuvassa Antoinella oli vyö, joka toimi todisteena siitä että hän oli tappanut parhaan ystävänsä.

Kuinka vyö johti Antoinen jäljille? Tutkijat olivat löytäneet saman vyön Gargolin ruumiin vierestä.

Poliisi onnistui käyttämään muita Facebook -kuvia luodessaan aikajanan Antoinen ja Gargolin liikkeistä iltana, jolloin hänet tapettiin.

”Oli merkittävää, kuinka poliisi osasi käsitellä tämän informaation”, pääsyyttäjä Robin Ritter toteaa.

4

Tutkinnat kestivät lähes kaksi vuotta ennen kuin poliisi oli saanut tarvittavat todisteet kasaan. Antoine oli onnistunut harhaanjohtamaan poliiseja, jonka vuoksi rikoksen ratkaisuun kului pidempään.

Antoine oli kirjoittanut Facebook-päivityksen, jossa hän kyseli Gargolin perään muutamia tunteja kuoleman jälkeen. Tämä sai poliisit uskomaan, että Antoine oli täysin tietämätön ystävänsä kuolemasta.

Antoine valehteli poliisille, että ystävykset olivat olleet eri baareissa juomassa ja Gargol oli lähtenyt kotiin tuntemattoman miehen kanssa.

5

Eräs Antoinen kaveri kuitenkin kertoi, että hän oli tunnustanut murhan humalapäissään. Tämän tiedon jälkeen poliisi sai tarvittavat todisteet Antoinen tuomitsemista varten.

Antoine kertoi tappaneena Gargolin humalassa, kun ystävykset ajautuivat kiivaaseen väittelyyn. Antoine ei kuitenkaan muista kuristaneensa ystäväänsä vyöllä, tosin hän ei myöskään pystynyt kiistämään murhaa.

”En tule koskaan antamaan itselleni anteeksi. Mitkään sanat tai teot eivät tuo häntä takaisin. Olen todella, todella pahoillani… sitä ei olisi koskaan pitänyt tapahtua”, Antoine kertoi lausunnossaan.

1

Sosiaalinen media vaikuttaa tänä päivänä kaikkien ihmisten elämään. Tässä tapauksessa Facebookiin ladatun selfien avulla pystyttiin selvittämään murha, joten ”onneksi” Antoine oli ladannut kuvan sosiaaliseen mediaan.

Lähde: ladbible.com