Uskallan väittää että kaikki pitävät herkuttelemisesta. Ruoan kanssa kannattaa olla kuitenkin tarkkana erityisesti silloin, kun syö vaikkapa raakaa lihaa tai kalaa. Yhdysvaltain osavaltiosta Louisianasta kotoisin oleva Jeanette LeBlanc joutui kokemaan tämän kantapään kautta. Jeanette söi yhtä lempiruokaansa – ja meinasi kuolla vakaviin oireisiin

Uskallan väittää että kaikki pitävät herkuttelemisesta. Ruoan kanssa kannattaa olla kuitenkin tarkkana erityisesti silloin, kun syö vaikkapa raakaa lihaa tai kalaa.

Yhdysvaltain osavaltiosta Louisianasta kotoisin oleva Jeanette LeBlanc joutui kokemaan tämän kantapään kautta. Jeanette söi yhtä lempiruokaansa – ja kuoli 21 päivää myöhemmin tulehduksen aiheuttamiin oireisiin.

Kuva: YouTube

Oli syyskuu 2017, kun Jeanette LeBlanc osti ostereita paikalliselta torilta Louisianassa, CBS News uutisoi.

55-vuotias nainen ajatteli pyytää ystäviä ja perheenjäseniä luokseen ja tarjota heille makoisan aterian.

Paikalla ollut Jeanetten ystävä, Karen Bowers, saapui paikalle ja kertoi että Jeanette söi ainakin pari tusinaa ostereita. Hän alkoi kuitenkin voida huonosti aterian jälkeen.

Kuva: YouTube

Karen kuvitteli aluksi että kyseessä oli allerginen reaktio.

Jeanetten tila kuitenkin paheni entisestään ja muutamia päiviä myöhemmin hänen oli pakko lähteä sairaalaan. Lääkärit saivat selville että

Jeanette oli saanut vibrion – kyseessä on bakteeri, joka syö lihaa. Lääkäreiden mukaan ihminen voi saada tartunnan liha- tai kalaruoista, jotka on kypsennetty huonosti tai jätetty kokonaan raa’aksi.

Kuva: YouTube

Jeanette taisteli hengestään sairaalassa 21 päivää. Lopulta, 15. päivä lokakuuta 2017, hän menehtyi.

Se mitä lääkärit löysivät, oli karmivaa. Jeanetten syömät osterit sisälsivät lihansyöjä bakteereja. Ne alkoivat syödä naisen kehoa sisältäpäin.

Nyt perhe ja ystävät keräävät rahaa kampanjaa varten, jonka tarkoituksena on nostaa ihmisten tietoisuutta hengenvaarallisen bakteerin olemassaolosta. Jos he olisivat tienneet asiasta aikaisemmin, Jeanetten henki olisi voinut säilyä.

Olen varma että Suomessakin on paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä raa’an ruoan potentiaalisista vaaroista – siksi haluan auttaa Jeanetten läheisiä jakamalla tätä tietoa eteenpäin.