Harva tulee ajatelleeksi sitä, kuinka paljon harmia ”torkku” voi aiheuttaa aivoillesi.

Joudun tunnustamaan, että käytän puhelimen torkkua lähes joka aamu.

Katsottuani tämän videon aion muuttaa tapaani, sillä en todellakaan tiennyt että torkun käyttäminen voi vaikuttaa näin suuresti koko päivän ajan.

Se KUINKA heräät on tärkeää, eikä se, milloin heräät. Älä huoli, saat kohta tietää kuinka heräät ja nouset ylös sängystä oikeaoppisesti.

Jos seuraat tällä videolla annettuja ohjeita, niin elämänlaatusi tulee luultavasti parantumaan merkittävästi.

1. Tärkein vaihe alkaa jo ennen nukkumaanmenoa

Sinun tulisi laittaa puhelin niin että joudut nousemaan aamulla ylös sängystä, kun herätyskello soi. Muussa tapauksessa lyöt vain torkun päälle ja jatkat uneksimista tai otat puhelimen kouraasi ja alat ensimmäisenä selaamaan sosiaalista mediaa sekä uutisia.

2. Aloita päivä ilman älypuhelinta

Nouse ylös sängystä ja aloita aamutoimet ilman puhelintasi. Videon selostajan mukaan tämä on todella tärkeää mielellesi.

3. Keskity siihen, kuinka heräät – älä siihen, milloin heräät.

Torkkua ei saisi painaa missään tilanteessa. Torkun painaminen häiritsee aivojesi luonnollista toimintaa. 9-15 minuutin torkulla voi olla todella haitallinen vaikutus, mutta miksi?

Ihmisen uni tapahtuu sykleissä, jotka kestävät noin 75-90 minuuttia. 2-4 syklin jälkeen aivot menevät tilaan, jossa ne valmistautuvat heräämään. Jos heräät ilman herätyskelloa tai kellon kanssa ja olet nukkunut +6 tuntia, niin aivosi ovat asennoituneet siihen että nouset ylös sängystä ja olet valmis aloittamaan päivän.

Jos painat sen sijaan torkkua ja nukut 9-15 minuuttia lisää, niin kehosi vaipuu uuteen unisykliin, joka kestää 75-90 minuuttia.

4. Haittavaikutukset

Torkku johtaa siis siihen, että joudut nousemaan, kun aivosi ovat unisyklissä ja tämän seurauksena aivoillasi voi mennä jopa tunteja palautumiseen. Kärsit toisin sanoen uni-inertian aiheuttamista oireista.

Aivosi eivät uni-inertian vuoksi toimi kunnolla jopa useampaan TUNTIIN. Kaiken lisäksi joudut menemään töihin, jossa tulisi suoriutua ajattelua, hahmotuskykyä ja kärsivällisyyttä vaativista tehtävistä. Torkuttaminen aiheuttaa myös ahdistusta, uupumusta ja negatiivisen asenteen.

Kuinka uni-inertiasta voi päästä eroon?

Videon selostajan mukaan uni-inertia lähtee vain ja ainoastaan kylmällä suihkulla, joka herättää aivosi.

Mieti kaksi kertaa ennen kuin painat ensi kerralla torkkua.

Tiesitkö että pieni ja harmittoman oloinen torkku aiheuttaa näin monia haittoja ja oireita? Jos vertaa torkun hyötyä ja haittoja, niin ero on ilmiselvä!

Jaa uutinen Facebookissa, jotta ystäväsi lopettaisivat torkkumisen ja heräisivät ensimmäisellä yrityksellä!