Iho on ihmisen suurin elin ja sen hyvinvoinnista välitetään liian harvoin. Tämän vuoksi erilaiset ihosairaudet ovat todella yleisiä ja niiden havaitseminen voi olla vaikeaa. Ihon tehtävä on suojella ihmistä kuumuudelta, auringolta, tulehduksilta, ötököiltä, bakteereilta ja viruksilta.

Moni ihminen päättää kuitenkin ottaa aurinkoa tarkoituksella ja altistaa ihon UV-säteilylle…

Ihosyöpä syntyy, kun auringon UV-säteet vahingoittavat ihosoluja ja DNA:ta. Liian suuri määrä säteilyä aiheuttaa ihossa muutoksia ja tämän seurauksena ihosolut voivat alkaa jakautua hallitsemattomasti. Ihosyöpä on tällä hetkellä yleisin syöpälaji, jota esiintyy Yhdysvalloissa.

Melanooma on kaikista vaarallisin ihosyövän muoto. Jos havaitset muutoksia luomissa tai ihossasi, suosittelemme hakeutumaan välittömästi lääkäriin.

Bethany on Tekstasin osavaltiosta kotoisin oleva nainen, joka on joutunut taistelemaan ihosyövän kanssa vuodesta 2015 lähtien. Hän havaitsi ensimmäiset muutokset otsassaan muutamia vuosia sitten ollessaan raskaana.

Bethany kuvitteli, että kyse oli raskaushormoneista, mutta todellinen syy selvisi vasta puolitoistavuotta myöhemmin. 18 kuukauden aikana otsassa oleva jälki muuttui kipeämmäksi ja Bethany päätti varata ajan ihotautilääkäriltä, joka kertoi karun diagnoosin. Bethanyn otsaan oli kehittynyt pahalaatuinen melanooma, joka vaati välitöntä hoitoa.

Syöpä jatkoi leviämistään, vaikka otsassa ollut luomi poistettiin. Tänä päivänä Bethany haluaa jakaa tarinansa muille ja varoittaa auringonottoon liittyvistä riskeistä. Bethany uskoo saaneensa ihosyövän liiallisesta auringonotosta ja tämän seurauksena hän joutui käymään kivuliaassa immunoterapiassa. Jos nämä kuvat eivät saa ihmisiä olemaan varovaisia auringonoton kanssa, niin en osaa sanoa mikä.

Kesä on aivan kohta täällä ja moni onkin jo ehtinyt nauttia lämmöstä sekä auringosta. Muistathan kuitenkin käyttää aurinkorasvaa, jotta ihosi ja terveytesi ei vaarannut hetkellisen rusketuksen vuoksi.

Jaa uutinen Facebookissa ja muistuta ihmisiä toimimaan vastuullisesti oman terveytensä kanssa.

Lähde: viralnova.com