Ruutukaappaus Luomunokka.fi-sivustolta
Ruutukaappaus Luomunokka.fi-sivustolta

Kolme livekameraa seuraa luomukanatilan elämää sisällä ja ulkona 24/7.

L’Uomu Nokka on ensimmäinen broilerintuottaja Suomessa, joka avaa kananpoikien kasvatusolosuhteet livenä kuluttajien nähtäväksi. Verkkosivuille avautui tiistaina 22.9. linkki, josta kuluttajat pääsevät katsomaan kolmen online-kameran kautta L’Uomu Nokkien eloa ja oloa. Kamerat pyörivät tauotta 14 päivää, joten mikä tahansa päivän hetki on kurkistettavissa todellisuudessa. Kuvattavana on Punkalaitumen kasvatustila, kasvattaja Petri Tiukan kananpojat.

L’Uomu Nokkien ulkoilukausi on vielä meneillään, sääolosuhteiden salliessa. Keskimäärin Suomessa ulkoilu on mahdollista toukokuusta lokakuuhun. Pakkasella tai sateella kanat eivät mielellään ulos mene eikä niitä terveyssyistä silloin päästetäkään. Talvisinkin luomubroilereilla on kuitenkin tavallista mukavampaa, sillä sisätilat ovat väljät, luomukananpojat voivat ja pystyvät kulkemaan vapaasti ja luonnonvaloa on runsaasti kasvatushallissa.

Jokainen L’Uomu Nokka päättää itse, miten usein käy pihalla, katoksen alla, nurmikolla tai pellolla nokkimassa. Kasvatushallista avataan ulosmenoluukut aamulla ja suljetaan illalla. Moni kananen käy mielellään pöyhimässä hiekkaa ja juoksemassa pihalla; osa ottaa aurinkoa ja leikkii. Mitä parhaimmat puutarhajuhlat siis, hyvässä seurassa, raikkaassa ilmassa, luonnon herkkujen keskellä.

Katso kananpoikien elämää www.luomunokka.fi/live