Jeroen van den Broek / Shutterstock.com

Leijonat hävisivät Yhdysvalloille 3-1.

Ottelu sai kerrassaan jäätävän alun, kun Yhdysvallat onnistuivat laittamaan kiekon tyhjään maaliin 19 sekunnin pelin jälkeen. Maali oli tyhjillään, koska Pekka Rinne oli mennyt kiekkoa vastaan maalin taakse. Kiekko ei koskaan sinne saakka saapunut, koska se pomppasi erittäin kummallisesti päätypleksistä suoraan yhdysvaltalaispelaajalle, joka oli Suomen maalilla.

Toinen erä aloitettiin USA:n 1-0 johdossa, vaikka leijonille tarjottiin ensimmäisessä erässä kavennusmahdollisuutta 5-3 ylivoimalla. Suomi hallitsi lähes koko erää, muttei onnistunut siinä tärkeimmässä eli maalinteossa.

Kolmannessa erässä USA meni johtoon 2-0. Suomi onnistui kaventamaan tilanteet 2-1 mutta se ei riittänyt. Yhdysvallat ratkaisivat pelin tekemällä ottelun kolmannen maalinsa tyhjiin.

Suomen seuraava ottelu pelataan huomenna maanantaina, kun vastaan luistelee Raimo Helmisen luotsaama Kazakstan kello 16:45.