Huumeiden kouriin joutuminen on asia, jota ei toivoisi edes pahimmalle vihamiehelle.

Yhdysvaltain osavaltiosta Missourista kotoisin olevan äidin hätähuuto on levinnyt sosiaalisessa mediassa. Tracy kertoo pojastaan Codysta, joka on jäänyt koukkuun huumeisiin. Huumeet ovat vaikuttaneet kriittisesti pojan ulkonäköön, terveyteen ja tulevaisuuteen.

Tracy halusi samalla painottaa sitä, että Codyn kaltainen addiktio on Yhdysvalloissa karmivan yleistä. Heroiini on voimakas opioidi, joka aiheuttaa käyttäjälle voimakasta riippuvuutta.

Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan, joka 21 miljoonaa amerikkalaista kärsii ”ainakin yhdestä addiktiosta”, mutta heistä vain yksi kymmenestä saa hoitoa. Tutkimuksessa kävi ilmi myös se, että Yhdysvalloissa on 2,1 miljoonaa opioidikäyttäjää ja puolet heistä ovat säännöllisiä heroiinikäyttäjiä.

Tässä kuva Codysta, joka otettiin 7 kuukautta sitten:

Yli 700,000 Yhdysvaltojen kansalaista on kuollut yliannostukseen vuosien 1999-2017 välisenä aikana. Huume- ja alkoholiriippuvuus ovat raskas taakka myös Yhdysvaltojen taloudelle: niiden aiheuttamat kulut ovat vuosittain noin 600 miljardia dollaria.

Riippuvuuskeskuksen mukaan joka viides masennuksesta tai ahdistuksesta kärsivä amerikkalainen käyttää huumeita

Opioidien yliannostus tappaa Yhdysvalloissa noin 130 ihmistä päivässä. Vuodesta 2017 tähän päivään on siis menetetty 15 000 ihmishenkeä pelkän heroiinin yliannostuksen johdosta.

Toivottavasti Tracyn avunhuuto kantautuu oikeisiin korviin ja hänen poikansa saa tarvitsemaansa apua. Muussa tapauksessa Cody joutuu luultavasti osaksi traagista tilastoa.

Alla hetki sitten Codysta otettu kuva. Muutos tapahtui vain 7 kuukaudessa.

Jaa uutinen Facebookissa, jotta ihmiset näkisivät millaista tuhoa huumeet aiheuttavat käyttäjälle ja lähipiirille.