Auto-onnettomuuteen joutunut nainen haluaa varoittaa muita ihmisiä, jotka pitävät matkan aikana jalkojaan kojelaudan päällä.

Gráinne Kealy oli 22-vuotias, kun hän joutui auto-onnettomuuteen mustan jään vuoksi. Ajoneuvo osui päin seinää ja Gráinne Kealyn jalat sinkoutuivat turvatyynyn vuoksi päin hänen kasvojaan – törmäys tuhosi lähes jokaisen luun hänen kasvoistaan.

Kuva: Gráinne Kealy

”Olin poikaystäväni kyydissä menossa jouluostoksille ja pidin jalkojan auton kojelaudan päällä. En yleensä tehnyt niin, mutta minulla oli uudet kengät ja tiesin etteivät ne olleet likaiset”, hän kertoo LadBible -sivustolle.

”Jalkani oli turvatyynyn päällä ja tiedän että ne pamahtavat onnettomuuden aikana satojen kilometrien tuntivauhdilla. Tämä tarkoitti sitä että polveni lensivät päin kasvojani todella nopeasti. Lähes jokainen luuni murtui kasvoista. Sain aivoverenvuodon ja menetin kaksi hammasta”.

Vietiin suoraan teho-osastolle.

Gráinne ja hänen poikaystävänsä kiidätettiin sairaalaan, jossa kirurgit suorittivat nopean leikkauksen vuodon tukkimiseksi ja murtumien korjaamiseksi.

Muutama kuukausi onnettomuuden jälkeen kävi ilmi, että Gráinne oli saanut infektion otsaluuhunsa, joten kirurgit joutuivat poistamaan sen vuonna 2007. Gráinne joutui elämään ilman otsaa kahden vuoden ajan.

”Otsani ei kadonnut äkillisesti”, Gráinne selventää ja jatkaa:

”En herännyt yhtäkkiä ja huomannut että se oli poissa. Prosessissa meni tovi, jonka vuoksi luultavasti totuin siihen. Pelkäsin pitkään mennä ulos kodistani. Minusta tuli eräänlainen erakko. En halunnut mennä ulos ja jos menin, niin ihmiset tuijottivat minua. Minun täytyi ostaa hattuja, jotka peittivät otsani. Pelkäsin myös että löisin pääni uudestaan.”

Kuva: Gráinne Kealy

Kesäkuussa 2009 asiat kuitenkin muuttuivat, kun Beaumontin sairaalan kirurgit onnistuivat asentamaan Gráinnelle keraamisen otsan.

”Se oli kummallista”, Gráinne toteaa ja jatkaa:

”Olen siitä tietoinen, mutta en pysty muistamaan miltä otsani näytti ennen sitä. Minun vatsastani otettiin rasvaa, joka siirrettiin otsaani jotta keraamisen proteesin reunat eivät näkyisi otsassani. Veikkaan että joudun käymään toimenpiteessä vielä kerran ja sitten se on toivottavasti valmis.”

Gráinne kertoo että auto-onnettomuus aiheutti eräänlaisen dominoefektin, joka johti moniin terveydellisiin ongelmiin ja vaivoihin. Aivovammasta toipuminen ei ole niin helppoa kuin jotkin ihmiset luulevat.

”Sain lääkityksen takia sappikivitaudin ja kärsin jatkuvasta päänsärystä. Uusi ongelma tuli joka vuosi. Tiedän että joillakin ihmisilla on paljon vaikeampaa kuin minulla ja olen todella kiitollinen saamastani hoidosta, mutta elämän jatkaminen on vaikeaa, kun oireet ovat edelleen olemassa. Veikkaan että minulle on tehty yhteensä 16 leikkausta ja toimenpidettä.”

Kuva: Gráinne Kealy

Gráinnella on nykyään 4-vuotias poika ja hän haluaa varoittaa muita ihmisiä, jotta he eivät pitäisi jalkojaan auton kojelaudan päällä.

”Sitä näkee kaiken aikaa”, Gráinne sanoo.

”Julkkikset, kuten Kim Kardashian, Conor McGregor ja Selena Gomez ovat julkaisseet Instagramiin valokuvia, joissa heidän jalkansa ovat kojelaudan päällä. Heillä on yhteensä satoja miljoonia seuraajia. Sitä näkee myös elokuvissa ja televisiossa, sitä tapahtuu kaiken aikaa. Haluan vain muistuttaa ihmisiä siitä, kuinka vaarallinen harmiton tapa voi pahimmillaan olla. En tiennyt että se oli vaarallista ja osa ihmisistä on jälkeenpäin kysynyt kuinka olin niin tyhmä? En rehellisesti kuitenkaan tajunnut olemassa olevaa vaaraa. Ajattelin että turvavyö oli tärkein ja että se tulisi pitämään huolta turvallisuudestani.”

”Haluan että ihmiset oppivat virheestäni”, Gráinne toteaa lopuksi.

Kuva: Gráinne Kealy

Täytyy sanoa, että olen itsekin pitänyt jalkojani kojelaudan päällä ja luettuani tämän, en tee niin enää koskaan.

Tee kaikille palvelus ja jaa Gráinnen sanomaa eteenpäin ettei karmivia onnettomuuksia sattuisi muille.