Angela Ponce aikoo viedä Miss Universum -voiton kotiin.

Tässä on maailman ensimmäinen Miss Universum -kilpailija, joka on transgender eli transsukupuolinen – hän ei halua osallistua kilpailuun vain välittääkseen ”viestiä” Trumpille, vaan koko maailmalle.

Angela Ponce voitti Espanjan missikisat, jonka ansiosta hän pääsi edustamaan Espanjaa maailmalla järjestettävään Miss Universum -kilpailuun. Angela on käynyt lukuisissa leikkauksissa ja saanut hormonihoitoa – kaiken lisäksi hänestä on povattu jopa Miss Universumin voittajaa.

Ponce

”Kun kilpailu lähestyy, ennakkoäänestykset ottavat paikkansa, ja Ponce on ollut selvä suosikki”, The Blast uutisoi.

”Esimerkiksi Yhdysvaltojen edustaja, Sarah Rose Summers on saanut huomattavasti huonommat todennäköisyydet voittoon kuin Ponce.”

Uhkapelurit ovat löyneet vetoa Poncen puolesta, joka on saanut näkyvyyttä medioissa eri puolilla maailmaa.

Time-lehden haastattelussa Poncelta kysyttiin, lähettääkö tänä vuonna järjestettävä kilpailu viestin herra Trumpille, johon Ponce vastasi: ”Enemmän kuin pelkkä viesti hänelle, kyseessä olisi voitto ihmisoikeuksien puolesta.”

”Muunsukupuolisia on poljettu ja syrjitty todella pitkään. Jos minut kruunataan, niin se osoittaisi että muunsukupuoliset ovat yhtä naisellisia kuin muutkin naiset”, Ponce sanoi.