Top 10: Vaarallisimmat villieläimet

Maggy Meyer / Shutterstock.com
Maggy Meyer / Shutterstock.com

Kova on kohtalo, jos ihminen joutuu eläimen uhriksi. Listassa näkyy, kuinka paljon villieläimet tappavat vuosittain ihmisiä, ja kuka on ensimmäisenä se vaarallisin.

10. Australiankuutiomeduusa

Erittäin myrkyllinen kuutiomeduusalaji, joka elää Intian valtameressä sekä Tyynessämeressä. Sen polttiaislonkerot voivat olla jopa kolme metriä pitkät, ja ovat erittäin myrkylliset, ja tappaa ihmisenkin muutamassa sekunnissa. Vuodessa Australiakuutiomeduusan lonkeroiden syövereihin joutui 30 ihmistä.

9. Leijona

Viidakon kuningas, kaunis kissaeläin joka elää Afrikan savanneilla, on laumaeläimenä ja lihansyöjänä vaarallinen. Leijonan tiedetään tappaneen vuoden aikana noin 70 ihmistä.

8. Virtahepo

Tuo suloinen ja kiltintuntuinen kasvissyöjä on kuitenkin erittäinen vaarallinen vartioidessaan omaa reviiriään, sillä ihmisiä kuolee vuosittain noin 200 virtahevon hyökkäykseen.

7. Kafferipuhveli

Kafferipuhveli on afrikkalainen nautaeläin, joka kookkaana ja puolustava eläimenä on vaatinut 250:n ihmishengen.

6. Elefantti

Isoimpana maalla tallustavana eläimenä, pitkämuistisena nisäkkäänä tunnettu elefantti on kuitenkin uhattuna erittäin vaarallinen, ja ihmisiä menehtyy elefantin toimesta noin 500 vuoden sisällä.

5. Ampiainen

Ampiainen on yleinen yhdyskuntahyönteinen, joka tekee pesän usein maan alle tai muiden nisäkkäiden hylättyihin pesäkoloihin. Ampiaiskuningatas voi myös löytää puun kolon, tai talojen rakennuksista mukavan paikan, johon luoda yhdyskuntansa. Niiden häiriköimiseen on kuollut vuodessa noin 1200 ihmistä.

4. Krokotiili

Vedessä viihtyvä matelija krokotiili ns. ”elävä fossiili”, joka elää tropiikissa, on väijyvä häijy lihansyöjä. Se on tunnettu isoista vahvoista leuoistaan, ja tavastaan liikkua vedessä että maalla. Krokotiilin kitaan on joutunut 2500 ihmistä vuoden aikana.

3. Kobra

Kobrat kuuluu vaarallisiin myrkkytarhakäärmeiden sukuun. Se ärsytettynä nostaa eturuumistaan ylös ja levittää niskan seudun erittäin leveäksi, jolloin ärsyttäjän on syytä varoa. Varomattomiin ihmisiin kuului noin 50 000 henkeä, jotka menehtyivät vuodessa kobran kohtalokkaaseen puremaan.

2. Tsetsekärpänen

Tsetsekärpänen on Afrikassa elävä verta imevä hyönteinen, joka levittää puremallaan Trypanosoma-siimaeliöitä, jotka aiheuttavat ihmisille unitaudiksi tunnettua sairautta. Tsetsekärpäsen puremaan on kuollut vuoden aikana 250 000 ihmistä.

1. Hyttynen

Pieni, mutta vaarallinen hyönteinen, joka tunnetaan ympäri maailmaa taudinlevittäjänä ja verta imevänä riivaajana. Hengenvaarallisimpana tunnettu tauti malaria, jota hyttynen voi kantaa, sairastuttaa yli 290 miljoona ihmistä, ja tappaa miljoona ihmistä vuodessa. Suomessa hyttystä pidetään ehkä vain pelkkänä kiusankappaleena kutiavien puremien takia, mutta on kuitenkin yllättävänä maailman vaarallisin eläin.

Lähteet: Seura-lehti ja Wikipedia