Kaikki tietävät suositut Disney-elokuvat ja sen, että ne perustavat vanhoihin satuihin ja tarinoihin joita on kerrottu jo satoja, jossain tapauksissa tuhansia vuosia.

Monelle kuitenkin varmasti tulee yllätyksenä se, että nämä sadut eivät todellakaan ole tarkoitettu pienille lapsille tai välttämättä edes vähän vanhemmille. Alkuperäisversiot näiden animaatioiden taustalla sisältävät nimittäin aimo annoksen tragediaa, väkivaltaa ja seksiä. Monet nykyäänkin tehdyt elokuvat, tarinat ja sen sellaiset kalpenevat niiden kauheuksien rinnalla mitä nämä klassikot sisältävät.

Tässä muutama Disney-klassikko elokuva ja lyhyt synopsis. Sen jälkeen tarinan alkuperäisversion kohokohdat jotka eivät mahtuneet nykyversioon mukaan tai jätettiin pois raakuutensa takia.

Tuhkimon tarina on verinen ja sisältää mm. silpomista!

sub-buzz-16568-1479151908-1

Disney

Disneyn versiossa Tuhkimo on ilkeän äitipuolensa kaltoin kohtelema neito joka pääsee kuninkaallisiin tanssiaisiin hyvän haltijan avulla. Kun hän joutuu pakenemaan tanssiaisista hän kadottaa kenkänsä jonka prinssi löytää. Myöhemmin kenkää sovitetaan useille neidoille jotka esittävät prinssille Tuhkimoa päästäkseen naimisiin hänen kanssaan. Lopulta oikea Tuhkimo sovittaa kenkää ja saa prinssinsä. Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti…

sub-buzz-2387-1479497641-5

Crystal Ro / BuzzFeed/ Disney

Alkuperäisessä versiossa joka on Charles Perrautin kynästä, kun Tuhkimon ilkeät sisarpuolet sovittavat kuuluisaa kenkää, he silpovat omat varpaansa jotta kenkä sopisi jommalle kummalle heistä! Juoni ei onnistu vaan Tuhkimo tottakai saa prinssinsä mutta myös paha saa palkkansa sillä sisarpuolten silmät tulevat puhkotuiksi hääpulujen toimesta!

Prinsessa Ruusunen ei ole myöskään mikään lastensatu.

sub-buzz-19849-1479153669-1

Disney

Prinsessa Ruusunen satuttaa sormensa värttinään ja vaipuu ikuiseen uneen. Uljas prinssi herättää hänet lopulta suudelmalla. Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti…

sub-buzz-21297-1479154878-1

Henry Meynell Rheam

Giambattista Basilen tarinassa prinsessa Aurora herää oikeasti kun hänen kaksoslapset syntyvät. Miten hän tuli raskaaksi? Noh, prinssi makaa Ruususen kanssa tämän nukkuessa ja tämän jälkeen poistuu paikalta sillä hän on naimisissa toisen naisen kanssa. Tämän jälkeen prinssin vaimo yrittää vielä tappaa Auroran siinä epäonnistuen. Tarina päättyy kuitenkin ”onnellisesti” kun prinsessa Ruusunen saa kuninkaalta luvan mennä naimisiin hänet raiskanneen uljaan prinssin kanssa!

 Bellen kateelliset siskot.

sub-buzz-26115-1479156794-3

Disney

Kaunotar ja hirviö tarina menee lyhyesti siten, että hirviö ottaa Bellen vangiksi ja hän kehittää kidnaappaajaansa kohtaan jonkinlaisen Tukholma-syndrooman. Kun he viimein suutelevat hirviö muuttuu komeaksi prinssiksi ja jälleen he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti…

sub-buzz-18908-1479157039-1

Anne Anderson

Kaunotar ja hirviö on Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuven kirjoittama tarina joka menee hiukan eri tavalla kuin Disney-versio. Bellellä on kateellisia sisaruksia joita hän saa tavata viikon hirviön luvalla. Kun siskot näkevät Bellellä hirviön antamat korut he tulevat niin kateellisiksi, että punovat juonen jossa he vakuuttelevat häntä jäämään luokseen vielä pidemmäksi aikaa jotta hirviö suuttuisi ja söisi Bellen.

Lumikin noidan kohtalo oli liian raaka Disneylle.

sub-buzz-4811-1479157603-2

Disney

Lumikki oli maailman kaunein nainen. Tämän takia hän joutui ongelmiin pahan kuningattaren kanssa ja joutui piileksimään metsässä kääpiöiden kanssa. Noita antaa Lumikille kuuluisan myrkytetyn omenan ja nuori neito syötyään sitä vajoaa jonkinasteiseen koomaan. Kääpiöt kostavat noidalle joka toki menettää henkensä mutta vähän kesymällä tavalla kuin alkuperäisversiossa. Jälleen on varmasti kaikille selvää, että Lumikkikin sai lopulta prinssin siipakseen.

sub-buzz-5429-1479158067-5

Mjallhvít

Grimmin-veljesten alkuperäisversiossa noitaa kidutetaan julmasti. Hän joutuu nimittäin tanssimaan tulessa hehkutettuilla rautakengillä niin kauan, että menettää tajuntansa ja kuolee. Auts!

Pieni merenneito on oikeasti sydäntäsärkevä tragedia.

sub-buzz-20385-1479158284-1

Disney

Kiltti versio Pienestä merenneidosta menee siten, että Ariel-merenneito vaihtaa ilkeän noidan kanssa kauniin äänensä jalkoihin jotta pääsisi elämään maan pinnalle ihailemansa prinssin kanssa. Prinssi ja Ariel saavat toisensa ja ilkeä noitakin hoidellaan pois päiviltä.

grid-cell-8905-1479781599-4

Edmund Dulac

Oikeassa versiossa Ariel saa jalat niinkuin Disneyn-versiossa mutta ne ovat kirotut siten, että niihin sattuu koko ajan. Kivun takia prinssin ja Arielin suhteesta ei tule mitään ja prinssi nai toisen naisen. Tästä murtuneena Pieni merenneito riistää oman henkensä hyppäämällä mereen jossa hän muuttuu vaahdoksi.

Oikeasti Mulan hävisi sodan.

sub-buzz-7114-1479158855-5

DIsney

Mulan oli nuori tyttö joka naamioitui mieheksi voidakseen ottaa osaa sotaan hunneja vastaan. Kiinalaiset ja Mulan voittavat hunnit ja sen pituinen se. Ainakin Disney-version mukaan.

sub-buzz-28951-1479158978-8

He Dazi 

Oikeasti Hua Mulan -runo menee siten, että kiinalaiset häviävät sodan ja Mulanin henki säästyy sillä ehdolla, että hän elää hunnien khaanin kanssa. Mulan ei kestä tätä kohtaloa vaan pakenee. Kotiin palattuaan hän saa tietää isänsä kuolleen joten hän päättää seurata isänsä henkeä ja tappaa itsensä.

Herkules oli raivohullu villi-ihminen joka murhasi ja raiskasi.

sub-buzz-5712-1479162350-1

Disney

Disneyn mukaan Herkules oli Zeuksen poika joka pelasti Megaran Haadekselta tullakseen sankariksi Olymposvuorelle.

sub-buzz-17096-1479503691-24

Antonio del Pollaiolo

Oikean tarinan mukaan Herkules oli villi ja väkivaltainen tappaja joka syyllistyi useisiin rikoksiin. Megara oli Theeban kuninkaan tytär jonka Herkules otti vaimokseen lähes väkisin. Zeuksen vaimo Hera kuitenkin ajoi sankarimme hulluksi joten hän tappoi vaimonsa ja lapsensa. Syyllisyydentuskainen Herkules suoritti kyllä 12 urotekoa niinkuin Disneykin kertoo mutta käyttäen häikäilemätöntä väkivaltaa ja julmuutta.

Lähde: buzzfeed.com