Hypersooninen ohjus tarkoittaa lentävää ohjusta, jonka lentonopeus ylittää merkittävästi äänen nopeuden eli 343 metriä sekunnissa tai 1 235 kilometriä tunnissa.

Venäjän puolustusministeriö on julkaissut hurjaa videomateriaalia ”onnistuneesta” laukaisusta, joka toteutettiin hypersoonisella ohjusten torjuntaohjuksella. Laukaisu kuvattiin kuudesta eri kulmasta ja ohjusten laukaisu synnytti pelottavan kiekaisun, jota seurasi suuri tulipallo. Ohjus laukaistiin Sary-Shaganin harjoitusalueella Kazakhstanissa.

Kremlin ei suostunut nimeämään ohjusjärjestelmää, mutta sen uskotaan olevan PRS-1M -mallinen ballistinen ohjusten torjuntaohjus, jonka tehtävänä on suojella Moskovaa ja muita strategisesti tärkeitä kohteita vihollisten ohjuksilta.

HUIPPUMAHDOLLISUUS: Talleta 50€ niin saat 150€ pelirahaa ja 50 ilmaiskierrosta!

Torjuntaohjuksen uskotaan tiputtavan vihollisten ohjukset reilusti yli 50 kilometrin korkeudesta.

”Ohjus pystyy kantamaan useiden kilotonnien kokoista ydinkärkeä.”

Uutiset julkaistiin sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin testasi MiG-31 taisteluhävittäjää, joka oli varustettu hypersoonisella ohjuksella.

Venäjän puolustusministeriön kehittämä hypersooninen torjuntaohjus menee Venäjän ilmavoimien käyttöön.

Video laukaisusta löytyy alapuolelta

Tämän ohjuksen ääni on jo pelkästään karmaiseva. Jaa uutinen, jos toivot etteivät nämä joudu koskaan käyttöön tosi tilanteessa!

Nyt kelpaa! Pelaa 450 ilmaiskierrosta täysin ilmaiseksi iGamella!x