Jen Selter, internetin kenties tunnetuimman takapuolen omistaja, jakoi treenivinkkejään.

Jen Selteristä on kohistu viime aikoina, kiitos hänen muodokkaan takapuolensa, joka on tehnyt nuoresta naisesta nettijulkkiksen. Selterillä on Instagramissa noin 2 miljoonaa seuraajaa ja hänen takapuolensa on tituleerattu eri sivustoilla netin halutuimmaksi pepuksi.

Selter jakoi treenivinkkejään naistenlehti Cosmopolitanille. Alla olevia liikkeitä tekemällä voit siis sinäkin koettaa saada samanlaisen takamuksen kuin Selterillä.

Selterin treenivinkit pepulle:

1. Aasinpotku

Aloita nelinkontin, kädet hartoiden leveydellä toisistaan ja polvet lantion leveydellä. Pidä oikea jalkasi koukistettuna ja nosta sitä ylös painaen kantaasi kohti kattoa kunnes jalkasi on suoraan takamuksesi yllä. Purista pakaroitasi ja palaa hitaasti aloitusasentoon, mutta älä anna polvesi koskettaa lattiaa. Tee liikettä 15 kertaa ja vaihda sitten vasempaan jalkaan.

2. Merkkaava koira

Tässäkin aloitetaan nelinkontin, käsien ja jalkojen ollen samoin kuin ensimmäisessä kohdassa. Pidää jalat koukussa ja polvi taivutettuna ja avaa vasenta jalkaasi ulospäin kunnes sisäreitesi on samassa tasossa lattian kanssa. Purista pakaroitasi ja vatsalihaksiasi ja palaa alkuasentoon pitäen polveasi hieman pois lattiasta. Toista 15 kertaa ja vaihta sitten oikeaan jalkaan.

3. Tuolipotkut

Ota mielellään korkea tuoli ja käännä se poispäin itsestäsi. Seiso käsien mittaisen matkan päässä tuolista jalat yhdessä ja ota tuolista kiinni molemmin käsin saadaksesi tasapainoa. Nojaa hieman eteenpäin ja nosta oikeaa jalkaa suoraan taakse pitäen samalla polvesi suorassa, mutta ei ”lukossa”. Purista pakaroitasi ja varmista, että lantiosi on suoraan tuolia kohti eikä se avaudu sivulle potkua tehdessäsi. Nosta jalkasi niin ylös kuin voi ja laske sitten hallitusti alas aloitusasentoon. Toista liikettä 10 kertaa ja vaihda sitten jalkaa. Tee toistosarja kahdesti.

4. Kyykky

Seiso jalat yli hartioiden leveydellä toisistaan, varpaat ulospäin kääntyneinä ja kädet suoraan edessäsi. Kyykkä alas ja pidä polvesi linjassa varpaittesi kanssa, purista vatsalihakseksi tiukaksi ja pidä selkäsi suorassa. Pysy kyykkyasennossa ja liiku ylös ja alas, nostaen ja laskien takapuoltasi noin 15 senttiä joka kerta. Kyykkää tätä pientä liikettä 10 kertaa ennen kuin rentoudut ja nouset seisomaan. Liikkeen juju piilee siinä, että kyykkäysasennossa pysyy loppuun asti, älä siis nouse ylös ennen kuin olet valmis. Toista 15 kertaa ja tee toistosarja kolmesti.

5. Kyykkypotku

Seiso jalat lantion leveydellä toisistaan ja varpaat hieman kääntyneinä ulospäin. Kädet suorina edessäsi laske itsesi kyykkyyn kunnes peppusi on hieman polviesi korkeuden alapuolella. Pidä huolta, että polvesi pysyvät varpaidesi takana, kun kyykkäät. Jos polvesi menevät yli varpaiden, levennä haara-asentoasi hieman. Laskeuduttuasi kyykkyyn, nouse takaisin ylö ja päästyäsi seisomaan, nosta vasenta jalkaasi niin korkealle sivulle kuin pystyt. Laske jalkasi takaisin alas hallitusti. Toista kymmenen kertaa ja vaihda toiseen jalkaan. Tee toistosarja kolmesti.

Katso kuvalliset vinkit liikkeiden tekoon Cosmopolitanin sivuilta. Alla olevan videon lopulla Selter havainnollistaa kyykkyään.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=w-n35IdwosQ

Lähde: Cosmopolitan