Tässä tulee optinen illuusio, joka voi paljastaa persoonallisuudestasi yllättävän paljon.

Tavallisen ihmisen olemuksen perusteella on lähes mahdotonta sanoa, onko hän skitsofreenikko. Monet psykiatriset testit ja metodit auttavat määrittelemään sen, mitä ihmisen päässä liikkuu — ja sen, tarvitseeko hän apua vai ei.

Netissä reilu vuosi sitten levinnyt testi on noussut jälleen pinnalle.

Tässä tulee 2 yksinkertaista arvoitusta, jotka skitsofreenikko tai todella nero ihminen pystyy ratkaisemaan.

Brightside -sivuston mukaan testi voi antaa viitteitä siitä, millaisessa tilassa mielenterveytesi on. Testi julkaistiin reilu vuosi sitten ja se on jälleen herättänyt ihmisten uteliaisuuden. En tiedä, kuinka luotettavia testistä tulevat vastaukset ovat, mutta en malttanut olla kokeilematta sitä.

Tärkeää: vastaa kysymyksiin tunteidesi perusteella, jotta testi olisi mahdollisimman tarkka. Keskity siihen, mitä näet — älä siihen, miltä sen tulisi näyttää.

Katso kuvat alapuolelta:

1. Onko naamari kupera yhdeltä vai molemmilta puolilta?

2. Pyöriikö naamari yhteen vai molempiin suuntiin?

Vastaukset löytyvät alapuolelta!

.

.

.

.

.

.

.

1. Naamari on kupera vain toiselta puolelta.
2. Naamari pyörii oikealle.

Oletko hullu vai nero?

Vastasitko molempiin väärin? Älä huoli, olet täysin terve ja ”tavallinen” henkilö. Jos toinen vastauksista oli ilmiselvä, on aika hankkia ystävä, joka on psykiatri. Totuus on, että terveet aivot altistavat itsensä huiputukselle. Aivot huomaavat muodot ja varjot, jotka muokkaavat kuvasta ”oikeanlaisen.” Me nielemme optisen illuusion, halusimme sitä tai emme.

Skitsofreenikoilla ei ole tätä ominaisuutta. Heidän aivonsa eivät voi erottaa yksityiskohtia toisistaan. Naamari on juuri sellainen kuin se on. Heidän mielestään maski on kupera ja se pyörii oikealle.

Mitä eroa on hulluilla ja neroilla? Skitsofreenikot ja nerot eivät ole kovinkaan erilaisia. On kuitenkin olemassa yksi asia, jotka erottaa heidät toisistaan. Nerot pystyvät ajattelemaan molemmilla tavoilla: he näkevät asiat tavallisen ihmisen ja skitsofreenikon näkökulmasta, jonka seurauksena he pystyvät valitsemaan näkemänsä. He näkevät illuusion tavalliseen tapaan, mutta he näkevät myös totuuden. He voivat halutessaan pysäyttää optisen illuusion.

Millaiseen lopputulokseen pääsit? Jaa uutinen Facebookissa ja katso mitä ystäväsi sanovat.

Lähde: Brightside.me