Herääminen aikaisin aamulla ei ole kaikkien ihmisten mieleen.

Aikaisin heräämisellä on kuitenkin niin monia hyödyllisiä vaikutuksia, että sitä kannattaisi ehdottomasti harkita. Aluksi rytmiin pääseminen on hankalaa, jonka seurauksena saatat olla erittäin väsynyt aamuisin. Pikku hiljaa alat kuitenkin tottumaan tähän rutiinin, jonka jälkeen et vaihda sitä pois mistään hinnasta.

1. Sinulle jää enemmän aikaa itsetutkiskeluun

Aivot ovat tehokkaimillaan puoleen päivään asti. Tämän vuoksi omien tavoitteiden eteen työskentely esimerkiksi ennen työpäivää on loistava vaihtoehto.

sleep-3

2. Sinulla on aikaa suunnitella päiväsi

Aikainen lintu madon nappaa -sanonnalla on itse asiassa perää. Heräämällä aikaisin ehdit suunnitella koko päiväsi tarkasti, jolloin saat asiat hoidettua huomattavasti tehokkaammin. Pitämällä kaikki narut käsissäsi lisäät kontrollia ja stressitasosi laskevat.

3. Aamu on täydellistä aikaa itsensä kehittämiselle

Moni ihminen valittaa, että heillä ei ole aikaa harrastuksille ja itselle. Aamuisin lenkille tai salille lähtö saa sinut jaksamaan piretänä koko päivän ajan. Aamulla harrastettu liikunta nostaa hyvän mielen hormonien tuotantoa, jolloin tunnet olosi paremmaksi ja positiivisemmaksi. Lisäksi karistat myös ylimääräisiä liikakiloja ja vastustuskykysi kasvaa.

8easytipsforworkingoutinthemorning_2

4. Alat syömään aamupalaa

Aamupala on päivän tärkein ateria. Heräämällä 2 tuntia ennen töitä syöt varmasti aamupalan ennen töihin lähtöä. Tutkimusten mukaan aamupalalla on erittäin suuri merkitys päivittäisessä jaksamisessa. Aivan kuten auto, sinäkin tarvitset tankkausta yöunien jälkeen.

5. Menestyneet ihmiset heräävät aikaisin

Tutkimuksen mukaan menestyneet ihmiset heräsivät jo ennen kello kuusi aamulla. He tietävät, että aikainen lintu nappaa madon ja sen, että aivot ovat aamulla tehokkaimmillaan.

img114

6. Olet yleensä aina askeleen edellä muita

Aikaisin herääminen tekee sinusta luovemman ja energisemmän, sillä välin, kun kilpailijasi vielä nukkuvat. Päivän ikävimmät ja tylsimmät asiat on hyvä hoitaa heti herättyään, jonka jälkeen koko päivä sujuu kevyemmin ilman turhia rasitteita, jotka painavat mieltä.

Mieti tätä: mikäli jaksat herätä kaksi ja puoli tuntia ennen normaalia herätystä saat vuodessa huimat 840 ”ekstra” tuntia. Siinä ajassa on mahdollista saada aikaan mielettömiä asioita.

Lähde: Brightside