Järjestyksessään 12. Kuopiorock pyörähtää käyntiin perjantaina 25.7. Festivaalin paikkana toimii luonnonkaunis Väinölänniemen alue Kuopion keskustan kupeessa.

Kuopiorockin portit aukeavat yleisölle perjantaina 25.7. klo 14. Festivaalin aloittaa Stadionin lavalla leppoisa Tuure Kilpeläinen. Muita perjantain esiintyjiä ovat mm. irlantilainen grungelegenda Therapy?, ruotsalainen rocksuuruus H.E.A.T, loistava livebändi Haloo Helsinki!, Suomen kesään kuuluva Popeda sekä tietenkin Kuopion omat pojat Turmion Kätilöt ja Verjnuarmu. Rantalavalla illan päättää kansainvälisille markkinoille tähtäävä Stam1na.

Lauantaina 26.7. portit aukeavat jo klo 13, ja lauantain kattaukseen mahtuu niin iskelmää kuin rokkiakin. Lauri Tähkä ja Juha Tapio viihdyttävät Stadionlavan yleisöä, kun taas raskaamman musiikin ystävien kannattaa suunnata Puisto- tai Rantalavalle kuuntelemaan aina yhtä toimivaa Kotiteollisuutta sekä kovassa nosteessa olevia Lost Societya ja Santa Cruzia. Kasinolava esittelee toistaiseksi tuntemattomampia artisteja. Lauantai-illan pääesiintyjänä nähdään saksalainen hard rock -suuruus Scorpions. Koko festivaalin päättää lauantaina mahtava ilotulitus!

Kuopiorockissa on tarjolla myös paljon muuta tekemistä. Alueella on aiempien vuosien tapaan benji-hyppypaikka. Rentoalueelta löytyy myös tämän vuoden uutuus flyboard sekä ihmisritsa.

Rauhallisimmat voivat tyytyä ottamaan aurinkoa ja pulikoimaan rantavedessä. Uiminen on sallittua Väinölänniemen rannalla uimavalvojien läsnä ollessa aina ilta yhdeksään saakka. Rentoalueella kisataan myös artistien beach volley -mestaruudesta. Perjantaina vastakkain asettuvat paikalliset yhtyeet Turmiön Kätilöt ja Verjnuarmu. Ottelun voittaja kohtaa lauantaina niin ikään savolaisen 2 Times Terror -yhtyeen. Väinölänniemen stadionin anniskelualueella voi testata musatietoutensa Rock Science -pelissä.

Stadionilla myös koetaan historiallinen hetki perjantaina 25.7. Kello 17.10, juuri ennen kuin lavan valtaa Haloo Helsinki!, avataan juhlallisesti Savon oma Radio City! Stadionin alueella järjestetään viikonlopun aikana lisäksi useampia nimmarisessioita, joissa on mahdollista tavata suosikkiesiintyjänsä myös lavan ulkopuolella. Perjantaina nimmareita jakavat Battle Beast, Turmion Kätilöt ja Stam1na, lauantaina Lost Society ja 2 Times Terror.

Lisää ohjelmaa ja infoa osoitteessa Kuopiorock.fi

Käy täällä perustelemassa miksi sinä haluat liput Kuopiorockkiin!

Ja voita liput sinulle ja kaverillesi.

KuopioRock2014