Tungphoto / Shutterstock.com
Tungphoto / Shutterstock.com

Tänään alkaneet jalkapallon maailmanmestaruuskisat ovat kaikkien aikojen teknologisimmat.

Kisoissa on vaikka mitä uutta ja mielenkiintoista teknologiaa. Älykkäät paidat, jotka ovat jäädytettyjä, pitävät pelaajat viileinä jopa 15-20 minuuttia. Kengät ovat hyvin kehittyneitä ja ne lisäävät muun muassa pelaajien nopeutta ja taitoja. Lisäksi pelaajille ja yleisölle halutaan antaa kokonaisuudesta mitä parhain kokemus.

Tuomareilla on käytössään sprayta, jolla he voivat merkitä nurmeen esimerkiksi vapaapotkun muurin linjan. Spray on siitä ihmeellistä, että se haihtuu nurmesta pois muutaman minuutin sisään. Kyseinen spray on ollut aikaisemminkin toki käytössä, muttei maailmanmestaruuskilpailuissa.

Maalien syntymistä pystytään tarkkailemaan nyt tarkemmin. Kummankin maalin sivuilla on seitsemän kovan luokan kameraa, jotka ilmoittavat maalista tuomarin ranteessa olevaan kelloon.

Kengät ovat pelaajan tärkein väline ja ne ovatkin kehittyneet huimasti viimeisen muutaman vuosikymmenen aikana. Kengissä on esimerkiksi vähemmän nahkaa jalan ja pallon välissä. Tämä auttaa parantamaan tuntumaa palloon. Lisäksi kantapäät ovat tukevampia ja varpaiden päällisessä on enemmän pitoa, joka auttaa saamaan parempia kierteitä potkuihin.

Lähde: Daily Mail