50-vuotias Valdir Segato on brasilialainen ”kehonrakentaja”, joka on ruiskuttanut jo vuosien ajan kehoonsa öljypohjaista nestettä eli syntholia.

Valdir näyttää tällä hetkellä kävelevältä ilmapallolta, mutta hän jatkaa edelleen öljyn käyttöä ja lihasten kasvattamista.

Kivinen nuoruus

Valdir oli teini-ikäisenä koukussa huumeisiin ja menetti tämän vuoksi niin paljon painoa, että hänen kaverinsa alkoivat nimitellä häntä ”laihaksi koiraksi”.

Alkoi käymään salilla

Valdir onnistui korjaamaan elämäntapansa ja alkoi käymään säännöllisesti kuntosalilla. Mies ei kuitenkaan ollut tyytyväinen kovan työn tuloksiin – tämän jälkeen hän kuuli ”synthol” -nimisestä ihmeaineesta, joka kasvattaisi lihakset hetkessä.

Sao Paolosta kotoisin oleva rakennusmies on tästä päivästä lähtien ruiskuttanut kehoonsa säännöllisesti öljypohjaista nestettä, vaikka hän on tietoinen sen aiheuttamista riskeistä. Synthol voi aiheuttaa vakavia tulehduksia ja jopa kuolion, jonka seurauksena raajat voidaan joutua amputoimaan. Riskeistä huolimatta Valdir on silti käyttänyt ainetta säännöllisesti.

”Lääkärit pyytävät minua lopettamaan syntholin käytön. Olen kuitenkin päättänyt käyttää sitä, koska haluan ja pidän siitä”, Valdir Segato sanoi kolme vuotta sitten.

”Minua kutsutaan jatkuvasti Hulkiksi, Schwarzeneggeriksi ja He-Maniksi ja minä pidän siitä. Olen kaksinkertaistanut hauisteni koon, mutta haluan niistä vielä suuremmat.”

Kasvanut viimeisen kolmen vuoden aikana

Valdir Segaton hauiksen ympärysmitta on tällä hetkellä huimat 58 senttimetriä. Ongelmana on se, että hauis ei kuitenkaan näytä lainkaan aidolta. Hauiksesta tulee ennemmin mieleen ilmapallo, joka puhkeaa hetkenä minä hyvänsä. Tästä huolimatta Valdir haluaa kasvattaa lihaksiaan.

Valdir julkaisee päivittäin videoita ja kuvia sosiaaliseen mediaan, hänellä on tällä hetkellä noin 20 tuhatta seuraajaa.

Synthol sisältää 85% öljyä – suurin osa tästä on seesamiöljyä – 7,5% on lidokaiini, joka on puuduttava aine ja 7,5% alkoholia nesteen sterilisoimiseksi. Syntholia käytetään yleensä todella pieniä määriä heikkojen lihasten, kuten pohkeiden korostamiseen. Valdir on kuitenkin rakentanut koko ”lihasmassansa” pelkästä syntholista ja en edes uskalla kuvitella mitä seurauksia tällä voi olla.

Ehkä tämä tarina toimii varoittavana esimerkkinä muille, jotka haaveilevat suurista lihaksista, mutta eivät ole valmiita tekemään niiden eteen töitä.

Jos et jaksa käydä salilla, niin älä myöskään ruiskuta lihaksiisi öljyä. Mielestäni on melko koomista näyttää Hulkilta, jos ei jaksa nostaa yhtään sen enempää painoja kuin tavallinen kaduntallaaja. 

Viikonloppu suosittelee: Talleta 50 € ja pelaa 150 €. Nyt saat lisäksi 50 ilmaiskierrosta Rizkiltä!x