NHL:n pudotuspelien kolmannelle kierrokselle päässyt Chigaco Blackhawks tiputti Detroit Red Wingsin jatkoajalla lopulta maalein 2-1.

Blackhawksin ja Red Wingsin välisessä pudotussarjassa olivat voitot tasan 3-3. Ottelu oli edennyt seitsemänteen ”kuolemanotteluun”. Ratkaisu nähtiin vasta dramaattisella jatkoaikamaalilla, kun Blackhawksin puolustaja Brent Seabrook vihdoin onnistui. Red Wings puolustaja Niklas Kronwallin tehdessä maskia maalivahti Jimmy Howardin eteen. Howard ei pystynyt maskin takaa torjumaan kiekkoa.

Tilanne lähti Dave Bollandin kovasta taklauksesta, josta Blackhawks sai kiekon.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Blackhawks siirtyi 1-0 johtoon Patrick Sharpin maalilla ottelun toisessa erässä. Red Wings tuli tasoihin Henrik Zetterbergin maalilla kolmannessa erässä. Ottelussa meinattiin nähdä ratkaisu kolmannen erän lopussa, kun Blackhawksin Niklas Hjalmarson luuli tehneensä maalin. Tämä tilanne päättyi lopulta tuomarien hylättyä maalin.

Blackhawks pelaa seuraavan ottelunsa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, jolloin vastaan asettuu hallitseva mestari Los Angeles Kings.