Drone-lennokki kuvaa likaisia altaita – hetken kuluttua karmiva totuus tulee ilmi

Yli 100 valasta löydettiin vangittuina pieniin altaisiin Venäjän Tyynenmeren rannikolta, läheltä Nakhodkan kaupunkia.

11 miekka- ja 90 maitovalasta elävät vankeina aktivistien kuvailemassa ”valasvankilassa”, todennäköisesti laittomasti. Kyseessä on suurin yksittäinen löytö, jossa valaita on pidetty tällaisissa olosuhteissa, brittiläinen eläinsuojeluyhdistys, Whale and Dolphin Conservation, raportoi.

Valaat on luultavasti vangittu, jotta ne voidaan myydä korkealla hinnalla Kiinassa sijaitseviin teemapuistoihin. Kiinassa yhdestä valaasta voidaan maksaa yli 6 miljoonaa dollaria. Kiinassa on yli 60 meri-aiheista huvipuistoa ja tälläkin hetkellä maassa rakennetaan 12 uutta meripuistoa, The Telegraph uutisoi.

Valaat

Valaiden ostaminen ja myyminen viihteellisessä mielessä, on lain mukaan tiukasti kiellettyä – niitä voidaan vangita vain tieteen tai opetuksen nimissä – kansainvälistä lakia laiminlyödään kuitekin eri puolilla maailmaa. Kiinalaiset yritykset ovat kuitenkin löytäneet porsaanreikiä, sillä heidän mukaansa valaiden ”vuokraaminen” ei ollut laissa kiellettyä.

Sairasta.

Syyttäjät tutkivat tällä hetkellä tapausta ja selvittävät ovatko valaat pyydystettyinä tieteellisistä syistä, niin kuin yritykset väittävät. Videomateriaali enteilee kuitenkin pahaa, sillä yritys oli ilmoittanut vangitsevansa 13 valasta tutkimuksiinsa ja todellisuudessa eläimiä on vangittu yli 100. Syyttäjät tutkivat myös tiloja, joissa valaat joutuvat elämään, Greenpeace Venäjä on kuvaillut häkkejä ”kidutukseksi.”

Asiantuntijoiden mukaan näin suurten populaatioiden vangitseminen voi aiheuttaa riskejä jopa koko lajin tulevaisuudelle.

”Koko miekkavalaspopulaatio on vaarassa, kun niitä pyydystetään tällaisella temmolla”, Greenpeace Venäjän koordinaattori, Oganes Targulyan, kertoo The Telegraph -uutisille ja jatkaa:

”Kukaan ei ota huomioon sitä että jokainen pyydystetty miekkavalas tarkoittaa vähintään yhtä kuollutta miekkavalasta.”

Tämä on jälleen uutinen, joka saa minut häpeämään ihmiskuntaa ja tapaa jolla me kohtelemme luontoa.

En vain ymmärrä miksi majesteettisia eläimiä täytyy vangita viihteen vuoksi! Jaa uutinen, jotta tieto tällaisesta toiminnasta leviää ja että se saadaan loppumaan.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta