Masennus voi vaikuttaa ihmiseen tavattoman monin ja näkymättömin tavoin. Joillekin tämä tarkoittaa sitä ettei esimerkiksi siivoamiseen löydy minkäänlaista energiaa.

Se ei ole laiskuutta. Se ei ole siksi että mielestäsi on ihanaa olla epäsiisti. Joskus masennus vain tekee yksinkertaisista tehtävistä mahdottomia.

Netissä levinnyt ennen ja jälkeen kuva havainnollistaa ongelman täydellisesti.

imgur.com
imgur.com

”Kärsin vakavasta masennuksesta ja minulle on todella vaikeaa siivota huonetta tai tehdä muitakaan kotitöitä”, imgur-käyttäjä toofuckingbusyandviceversa kirjoittaa.

Kuvassa näkyy pieni makuuhuone, joka on paperien, vaatteiden ja muiden jätteiden peittämä. Yksi kulmista on täynnä tyhjiä limupulloja.

”Huoneeni on ollut näin sotkuinen jo useamman kuukauden ajan, koska en ole pystynyt siivoamaan sitä. Mutta tänä perjantaina päätin että teen sen vihdoin!”

Seuraava kuva näkyy, miltä huone näyttää puhtaana – ero on silmiinpistävä.

imgur.com
imgur.com

”Niin kuin vihdoin huomaat, minulla on lattia! Sano hei minun nalle-karhulle, joka on sängyllä”, julkaisussa kirjoitettiin.

”Tiedän ettei tämä ole suuri voitto, mutta minulle se meinaa kaikkea, jotta voin avata oven ja päästää ihmisiä sisään. Tunnen olevani rauhassa ja halusin vain jakaa tiedon kaikkien ihanien imgur-käyttäjien kesken!”

Tukea ja myötätuntoa

Kuvia on katsottu yli 300 000 kertaa ja lukuisat kommentit ovat ihmisiltä jotka kamppailevat masennuksen kanssa.

Tämä osoittaa vain sen, että vaikka asiat ovat huonosti ja masennus painaa päälle, et ole koskaan yksin.

imgur.com
imgur.com

Masennuksen ymmärtäminen voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta ellei ole itse sairastanut sitä. Tämä kuva osoittaa kuitenkin surullisen hyvin sen, kuinka masennus voi viedä kaiken energian mennessään ja tehdä pienistäkin asioista ylitsepääsemättömän vaikeita.

Jaa uutinen Facebookissa osoittaaksesi tukea sekä ymmärrystä ihmisiä kohtaan, jotka taistelevat masennuksen kanssa! 

Lähde: Buzzfeed.com