Siivu sitruunaa tuo mukavasti makua lasilliseen vettä, virvoitusjuomaa tai jopa olutta. Sitä paitsi se on terveellistä, vai onko sittenkään?

Terveydestä puhuttaessa sitruunalla on täysin päinvastainen vaikutus. Tulet näkemään asian aivan eri näkökulmasta luettuasi tämän.

Kun menet ravintolaan tai baariin, on todella tavallista että baarimikot laittavat juomaasi siivun sitruunaa, tämän vuoksi sinun kannattaa huomauttaa asiasta ennen kuin tilaat juomat. Tässä on syy.

Älä ymmärrä väärin. Sitruunalla on monia terveydellisiä ominaisuuksia, se poistaa kehosta muun muassa kuona-aineita ja se vaikuttaa positiivisesti ihon hyvinvointiin. Mutta siitä ei tulisi nauttia ravintolassa tilattujen juomien kanssa.

Coke

Likaisempaa kuin luulit

Vuonna 2007 tehdyssä tutkimuksessa tutkijat vertailivat 76 sitruunaa, 21 eri ravintolasta, he halusivat selvittää kuinka paljon bakteereja ne sisälsivät. Tulokset olivat huomattavasti pahempia kuin osattiin odottaa. Jopa 70 prosenttia sitruunaviipaleista oli täysin sairauksia aiheuttavien bakteerien ja virusten peitossa!

Vuotta myöhemmin tehdyssä selvityksessä ABC News sai selville että lähes puolet kaikista ravintoloissa olevista kasviksista sisälsivät bakteereja.

Tämän vuoksi sitruunaa ei tulisi laittaa juoman sekaan

Miksi sitruunoissa on niin paljon bakteereja? Tutkijat huomasivat että monissa ravintoloissa harva työntekijä pesee kätensä, kun he käsittelevät sitruunoita, jonka vuoksi vessassa, ovenkahvoissa, muissa ihmisissä ja muissa paikoissa elävät bakteerit pääsevät sitruunoihin, ABC News kirjoittaa.

Toisin sanoen, olet varmasti jatkossa ilman juomaan lisättyjä sitruunaviipaleita. 

Tämä oli itse asiassa yllättävää! Jaa tieto ystävillesi ja he kiittävät sinua. 

Lähde: ABC News