Huuliherpes on herpes simplex -nimisen viruksen aiheuttama, toistuva huulen rakkuloiva tulehdus, terve.fi -sivustolla kirjoitetaan..

Herpes on helppo tunnistaa huuleen ilmestyvästä rakkulasta, joka on kuuma ja kutiseva. Herpes ei ole sairautena vaarallinen, vaikka se voikin näyttää kosmeettisesti ikävältä. Herpeksen hoitoon on olemassa laastareita ja voiteita, jotka auttavat oireisiin kunhan niitä pystyy levittämään alueelle mahdollisimman nopeasti.

Virus jää elämään kehoosi

Herpes jää ensimmäisen tulehduksen jälkeen asumaan kasvoihin ja aiheuttaa satunnaisesti huuleen syntyvän rakkulan, joka muuttuu ruveksi. Huuliherpes ilmaantuu yleensä stressin, flunssan tai UV-säteilylle altistumisen yhteydessä. Herpeksen puhkeaminen johtuu elimistön hetkellisesti vastustuskyvyn heikentymisestä, jonka seurauksena herpes pääsee puhkeamaan.

Kärsin itse silloin tällöin herpeksestä, mutta rehellisesti sanottuna asia ei häiritse minua juuria lainkaan. Aina kun huulessa alkaa tuntua kutinaa ja kuumotusta, levitän kyseiseen kohtaan rasvaa ja herpes katoaa yleensä ennen kuin se ehtii edes puhjeta.

Ehkä juuri tämän vuoksi suomalaisnainen herpekseen liittyvät kysymys olikin niin huvittava – kuulosti nimittäin aivan siltä että nainen olisi saanut taudin joka johtaa varmaan kuolemaan…

Feissarimokat.com
Feissarimokat.com