Lapset keksivät yleensä harmittomia leikkejä, joista ei ole kenellekään haittaa. Joskus tietämättömyys voi kuitenkin johtaa vaaralliselle tielle ja aiheuttaa jopa loukkaantumisen.

11-vuotias Tyler Hollingworth oli mennyt mukaan vaaralliseen leikkin, jonka seurauksena hänet jouduttiin viemään sairaalaan.

Äiti, Dawn, kirjoitti tapahtuneesta Facebookiin ja haluaa varoittaa kaikkien lasten vanhempia!

”Roundabout of death” -niminen leikki on viime päivien ajan levinnyt sosiaalisessa mediassa nopeasti. Leikki kuulostaa melko hurjalta ja sitä se onkin.

Dawn Hollingworth julkaisi Facebookiin kuvia 11-vuotiaasta pojastaan.

Dawn haluaa varoittaa kaikkia nuoria, jotka lataavat ”hauskasta leikistä” kuvattuja videoita Youtubeen. 11-viptoas Tyler meinasi kuolla kyseisen leikin vuoksi.

Kuinka leikki toimii?

Leikissä käytetään karuselleja, joita löytyy muun muassa leikkipihoilta. Käsin pyöritettävä karuselli ei ole vaarallinen – mutta nuoret ovat sen sijaan keksineet että he pyörittävät karusellia mopon takarenkaan avulla. Valtava nopeus oli koitua Tylerin kohtaloksi, kun hän menetti tempun aikana tajunsa.

11-vuotiaat ystävät eivät tajunneet tilanteen vakavuutta, sillä he vain nauroivat Tylerin menettäessä tajuntansa. Lopulta kaikki kuitenkin ymmärsivät että jokin oli vialla ja niinpä he lähtivät karkuun. Onneksi tuntematon henkilö sattui huomaamaan Tylerin ja hälytti paikalle ambulanssin.

”Pojalla oli todella erikoisia vammoja ja lääkärit kertoivat etteivät he olleet koskaan nähneet vastaavaa. Tarkempien tutkimusten jälkeen poikaa pystyttiin kuitenkin hoitamaan”, Dawn Hollington kirjoitti Facebookissa.

Tylerin silmät olivat muuttuneet tummanpunasiksi ja aivot olivat niin turvoksissa että tilanne oli kriittinen. Tyler oli vaarassa saada kohtauksen.

Tylerin äiti halusi jakaa videot ja kuvat, jotta vanhemmat osaisivat varoittaa lapsiaan.

”Meinasin menettää poikani, enkä halua että muut vanhemmat joutuvat käymään saman läpi kuin me.”

Lapset eivät välttämättä tiedä kyseisen leikin aiheuttamista vaaroista. Siksi on tärkeää että vanhemmat kertovat ja jakavat tätä tietoa eteenpäin!