Oletko koskaan nähnyt puita, jotka kasvavat luonnostaan täydellisissä ympyröissä tai spiraaleissa. Minä en, sillä luonto pyrkii entropiaan eli mahdollisimman suureen epäjärjestykseen.

Taitavien puutarhurien ja tiedemiesten ansiosta Japanissa kasvaa kuitenkin metsiä jotka ovat ihmisten mielestä täydellisen muotoisia.

1

Setripuut ovat kasvaneet 45 vuoden ajan Miyazakin provinssissa Etelä-Japanissa. Puut istutettiin vuonna 1973 tehdyn tutkimuksen yhteydessä, jossa haluttiin tutkia puiden kasvua ja käyttäytymistä.

Tarkasti istutetut puut kasvoivat paremmin kuin muut puut, joten tutkimus antoi sinänsä arvokasta tietoa puista ja niiden kasvusta.

Metsän voi nähdä jopa Google Mapsista:

Google Maps
Google Maps

Japanin maatalousministeriön mukaan projekti aloitettiin 1973. Tutkimuksen alkuperäisenä tarkoituksena oli kaataa puut viiden vuoden jälkeen.

Puita ei kuitenkaan jostain syystä kaadettu ja nyt Japanin viranomaiset haluavat asettaa ympyrän muotoisen metsät suojeluun.

Metsien suojelu on tärkeää, sillä ne toimivat hiilinieluina. Tämä tarkoittaa sitä että metsät sitovat itseensä hiilidioksidia ja vapauttavat tilalle happea. Siksi on huolestuttavaa että maailman suurimpia hiilinieluja, kuten Amazonin sademetsää hakataan kovaa vauhtia lähinnä viljelyn ja maatalouden vuoksi. Heinäkuu 2017 – heinäkuu 2018 välisenä aikana Amazonin sademetsää kaadettiin arviolta 7900 neliökilometriä.

Hienoa että maailmalla aletaan ymmärtämään kuinka tärkeää metsien suojeleminen on. Jaa uutinen, jos Japanilainen metsä näytti mielestäsi todella upealta!