Aikuiset kestävät tauteja ja viruksia huomattavasti paremmin kuin lapset. Perheenäidin varoittava tarina toimii esimerkkinä sille ettei oireita tulisi väheksyä.

Rhiana Bracen poika joutui viettämään ensimmäiset viikkonsa sairaalassa. Syynä oli virus, joka on todella yleinen aikuisten keskuudessa.

Näin Rhiana kirjoitti Love What Matters -sivustolla.

”Olen saanut loputtoman määrän viestejä, jossa vanhemmat kysyvät merkkejä ja oireita tulehduksesta jonka Ernie sai ja missä vaiheessa menin lääkäriin hakemaan apua. Joten näiden viestien vuoksi päätin jakaa viestin julkisesti.

Erniellä ei ollut kuumetta, hän nukkui tavallisesti, hän söi samalla tavalla kuin aikasemminkin. Ainoa oire, jonka huomasin oli hänen takaraivoonsa ilmestynyt rakkula joka oli tullut siihen heti kylvyn jälkeen. Minä putsasin rakkulaa ympäröivää aluetta ja pesin hänen päätään uudestaan siltä varalta että se olisi tulehtunut.

Kolme päivää myöhemmin rakkuloita oli tullut lisää, niitä oli yhteensä 5 – sitä seuraavana aamuna niitä oli tullut kuusi lisää, kaikki näyttivät tulehtuneilta ja päätin ottaa yhteyttä lääkäriin, sillä aiempi diagnoosi ei tuntunut pitävän paikkansa. Minulle kerrottiin alunperin että vauvallani oli ekseema.

RhianBrace1-4-900x1064

Ernie kuljetettiin myöhemmin samana päivänä sairaalaan. Olimme siellä kolme päivää ja saimme vihdoin diagnoosin – pojallani oli herpes, tämä ei kuulosta kovin vakavalta, eihän? Väärin, se on vauvojen keskuudessa yhtä tappava kuin aivokalvontulehdus jos sitä ei hoideta välittömästi – virus iskee vauvan aivoihin, keuhkoihin ja muihin elintärkeisiin elimiin. Ernie joutui tiputukseen, jotta antibiootit saatiin syötettyä suoraan hänen verenkiertoonsa.

RhianBrace1-3-900x1197

Nyt melkein kaksi viikkoa myöhemmin, Ernie on melkein suoriutunut lääkityksestä, mutta hän ei ole vielä selvillä vesillä. Erneille täytyy antaa suun kautta annettavaa lääkettä 6 kuukauden ajan ja käydä lääkärissä tarkistamassa että virus on kokonaan kadonnut. Meille sanottiin että virus on virallisesti eliminoitu JOS Ernie selviää 1-vuotiaaksi asti ja virus ei ole tullut vielä tuolloin takaisin tai aiheuttanut muita oireita sen jälkeen kun hän oli sairaalassa ensimmäisten viikkojensa aikana.

RhianBrace1-1-900x1200

Oheisessa kuvassa näkyy, miltä Ernielle ilmestyneet rakkulat näyttivät.

Jos lähelläsi on vastasyntyneitä, niin muista pitää huolta hygieniasta. Henkilökohtainen hygienia on kaikki kaikessa, muista pestä kätesi, kunnioita vanhempien toiveita, jos he eivät halua että pussaat lasta.”

Tarina julkaistiin Love What Matters -sivustolle Rhiana Bracen toimesta. Perheenäiti haluaakin varoittaa muita vanhempia olemaan tarkkoina harmittoman näköisten oireiden kanssa. Keski-ikäisistä jopa 60% kantaa herpes-virusta, mutta virus ei kuitenkaan aiheuta kaikille näkyviä oireita, terveyskirjastossa kerrotaan.

Jaa tämä tieto Facebookissa, sillä harva on tietoinen että aikuiselle vaaraton herpes virus voi olla hengenvaarallinen vauvoille!